Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stek z kapusty czerwonej... pomysł na danie dla osób, które nie jadają mięsa i nie tylko dla nich :-). Doskonale komponuje się z kaszą bulgur ugotowaną w bulionie z dodatkiem prażonych orzechów.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13124
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1485
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14429
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5967
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13124
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1485
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14429
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5967
Składniki
1. Kapustę obierz z pierwszych liści, a następnie bardzo ostrym nożem pokrój na plastry grubości do 1,5 cm (ważne - pozbywamy się głąba). 2. Do miseczki przełóż oliwę, paprykę i oregano. Wymieszaj. 3. Przygotuj blachę z papierem do pieczenia. Ułóż kapuściane steki. 4. Każdy stek posmaruj marynatą, dokładnie z obu stron. Dopraw solą i pieprzem. 5. Piecz kapustę przez 45 minut w temperaturze 180ºC. 6. W razie potrzeby w trakcie pieczenia podlej delikatnie wodą. 7. Podawaj w towarzystwie kaszy bulgur z dodatkiem prażonych orzechów, świeżą natką pietruszki i jogurtem. 8. Smacznego :-)