Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maso ze strzałkami czosnku jest nie tylko aromatyczne i przepyszne, ale również pięknie zielone. I w dodatku bardzo łatwe do przygotowania, a później do przechowywania. Zdecydowanie warto spróbować, jeśli tylko masz strzałki czosnku.
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2601
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1085
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4885
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 392
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 859
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 10910
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2601
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1085
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4885
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 392
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 859
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 10910
Składniki
Wszystkie strzałki czosnku, sól i połowę masła umieść w dowolnym naczyniu miksującym, a następnie utrzyj na gładko. Dodaj resztę masła i ucieraj dalej. Ja w moim Speedcooku włączyłam miksowanie pulsacyjne, ale nie wiem, czy było to konieczne. W każdym razie uzyskałam efekt, jaki chciałam uzyskać, czyli zielone masło czosnkowe. Można je wykorzystać od razu do tostów i grzanek czosnkowych albo do chleba pieczonego nad ogniskiem. Albo do mięsa, ryby, zupy – wszędzie tam, gdzie lubisz używać zwyczajnego masła czosnkowego.
Można też schłodzone masło czosnkowe zawinąć w kilka warstw folii spożywczej, starając się stworzyć zgrabny wałeczek. Masło powinno być bardzo dokładnie zawinięte w folię, żeby nie uwalniało zapachu w zamrażarce. Bo ten zgrabny zafoliowany wałeczek należy umieścić w zamrażarce lub w zamrażalniku. Później w miarę potrzeby można odcinać plastry masła czosnkowego do różnych dań. W zamrażarce masło czosnkowe przechowuje się bardzo dobrze, więc na pewno przetrwa aż do zimy. O ile go wcześniej nie zjesz
I to już wszystko, co w tym roku zrobiłam ze strzałek czosnku. Smacznego!