Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maso ze strzałkami czosnku jest nie tylko aromatyczne i przepyszne, ale również pięknie zielone. I w dodatku bardzo łatwe do przygotowania, a później do przechowywania. Zdecydowanie warto spróbować, jeśli tylko masz strzałki czosnku.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39845
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 414
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 190
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 379
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9285
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39845
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 414
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 190
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 379
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9285
Składniki
Wszystkie strzałki czosnku, sól i połowę masła umieść w dowolnym naczyniu miksującym, a następnie utrzyj na gładko. Dodaj resztę masła i ucieraj dalej. Ja w moim Speedcooku włączyłam miksowanie pulsacyjne, ale nie wiem, czy było to konieczne. W każdym razie uzyskałam efekt, jaki chciałam uzyskać, czyli zielone masło czosnkowe. Można je wykorzystać od razu do tostów i grzanek czosnkowych albo do chleba pieczonego nad ogniskiem. Albo do mięsa, ryby, zupy – wszędzie tam, gdzie lubisz używać zwyczajnego masła czosnkowego.
Można też schłodzone masło czosnkowe zawinąć w kilka warstw folii spożywczej, starając się stworzyć zgrabny wałeczek. Masło powinno być bardzo dokładnie zawinięte w folię, żeby nie uwalniało zapachu w zamrażarce. Bo ten zgrabny zafoliowany wałeczek należy umieścić w zamrażarce lub w zamrażalniku. Później w miarę potrzeby można odcinać plastry masła czosnkowego do różnych dań. W zamrażarce masło czosnkowe przechowuje się bardzo dobrze, więc na pewno przetrwa aż do zimy. O ile go wcześniej nie zjesz
I to już wszystko, co w tym roku zrobiłam ze strzałek czosnku. Smacznego!