Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do obiadu lub dań z grilla
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 668
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4455
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1731
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 668
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4455
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1731
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy, solimy ją, dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. godzinę, żeby zmiękła i zmniejszyła swoją objętość. Po upływie czasu solenia kapusty, odciskamy ją z nadmiaru wody.
Do kapusty ścieramy na tarce o grubych oczkach marchewkę, dodajemy posiekaną drobno cebulę oraz koperek. Całość mieszamy.
W osobnej miseczce mieszamy majonez, śmietanę, cukier puder, sól (uważamy z ilością, gdyż kapusta była już solona), pieprz i sok z połowy cytryny. Przygotowanym sosem zalewamy surówkę i dokładnie mieszamy.