Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do obiadu lub dań z grilla
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 865
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5886
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9712
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 335
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 865
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5886
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9712
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 335
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy, solimy ją, dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. godzinę, żeby zmiękła i zmniejszyła swoją objętość. Po upływie czasu solenia kapusty, odciskamy ją z nadmiaru wody.
Do kapusty ścieramy na tarce o grubych oczkach marchewkę, dodajemy posiekaną drobno cebulę oraz koperek. Całość mieszamy.
W osobnej miseczce mieszamy majonez, śmietanę, cukier puder, sól (uważamy z ilością, gdyż kapusta była już solona), pieprz i sok z połowy cytryny. Przygotowanym sosem zalewamy surówkę i dokładnie mieszamy.