Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka Coleslaw z białej i czerwonej kapusty z dodatkiem marchewki i czerwonej cebuli to idealna propozycja surówki do obiadu, mięs lub domowych hamburgerów i hot-dogów.
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2198
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 955
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23125
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2198
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 955
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23125
Składniki
1. Kapustę białą i czerwoną ścieramy na tarce o dużych oczkach lub drobno szatkujemy. Solimy i odstawiamy na około 15 min., aż zmięknie. Następnie odsączamy nadmiar wody z kapusty. 2. Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. 3. Cebulę kroimy w cienkie piórka. 4. Przygotowujemy sos z majonezu, musztardy, octu jabłkowego i cukru. 5. Do miseczki przekładamy kapustę białą, czerwoną, startą marchewkę oraz posiekany koperek i natkę pietruszki. 6. Dodajemy sos i wszystko mieszamy. Ewentualnie dodajemy do smaku sól i pieprz. 7. Odstawiamy na kilka minut, aby smaki się przeniknęły i podajmy jako surówkę do obiadu.