Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka Coleslaw z białej i czerwonej kapusty z dodatkiem marchewki i czerwonej cebuli to idealna propozycja surówki do obiadu, mięs lub domowych hamburgerów i hot-dogów.
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 401
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 421
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 9952
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2171
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9749
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6385
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 401
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 421
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 9952
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2171
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9749
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6385
Składniki
1. Kapustę białą i czerwoną ścieramy na tarce o dużych oczkach lub drobno szatkujemy. Solimy i odstawiamy na około 15 min., aż zmięknie. Następnie odsączamy nadmiar wody z kapusty. 2. Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. 3. Cebulę kroimy w cienkie piórka. 4. Przygotowujemy sos z majonezu, musztardy, octu jabłkowego i cukru. 5. Do miseczki przekładamy kapustę białą, czerwoną, startą marchewkę oraz posiekany koperek i natkę pietruszki. 6. Dodajemy sos i wszystko mieszamy. Ewentualnie dodajemy do smaku sól i pieprz. 7. Odstawiamy na kilka minut, aby smaki się przeniknęły i podajmy jako surówkę do obiadu.