Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka kopenhaska to pyszny dodatek do obiadu. Połączenie sałaty lodowej, marchewek i korniszonów przyjemnie chrupie w ustach. Aksamitny sos dodaje wspaniałej kremowości, aby surówka była wilgotna. Przekąskę przygotujesz bardzo szybko i z podstawowych składników. Przepis na surówkę kopenhaską jest uniwersalny - przyda się zarówno do ryby, jak i mięs.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 177
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 378
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1717
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3237
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26727
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 177
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 378
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1717
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3237
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26727
Składniki
Na początku umyj liście sałaty i poszatkuj je na cienkie paski. Marchewki obierz i zetrzyj na grubych oczkach tarki. Korniszony i czerwoną cebulę pokrój w niewielką kostkę, a szczypiorek - drobno posiekaj. Wszystkie składniki przełóż do miski.
Do innej miseczki włóż wszystkie składniki na sos i wymieszaj dobrze ze sobą, do powstania aksamitnej konsystencji.
Warzywa zalej przygotowanym sosem i dobrze wymieszaj. Podawaj jako dodatek do obiadu. Możesz też zaserwować jako samodzielną przekąskę.