Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka kopenhaska to pyszny dodatek do obiadu. Połączenie sałaty lodowej, marchewek i korniszonów przyjemnie chrupie w ustach. Aksamitny sos dodaje wspaniałej kremowości, aby surówka była wilgotna. Przekąskę przygotujesz bardzo szybko i z podstawowych składników. Przepis na surówkę kopenhaską jest uniwersalny - przyda się zarówno do ryby, jak i mięs.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44647
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 242
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44647
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 242
Składniki
Na początku umyj liście sałaty i poszatkuj je na cienkie paski. Marchewki obierz i zetrzyj na grubych oczkach tarki. Korniszony i czerwoną cebulę pokrój w niewielką kostkę, a szczypiorek - drobno posiekaj. Wszystkie składniki przełóż do miski.
Do innej miseczki włóż wszystkie składniki na sos i wymieszaj dobrze ze sobą, do powstania aksamitnej konsystencji.
Warzywa zalej przygotowanym sosem i dobrze wymieszaj. Podawaj jako dodatek do obiadu. Możesz też zaserwować jako samodzielną przekąskę.