Do góry

Dodatki Przepis na:

Surówka wiosenna

Surówka wiosenna

Autor:

Przepisów i artykułów: 341 Ocena: 1673

Dodano:

Odsłon: 432

Surówka to - świeży powiew wiosny smakuje wyjątkowo

Składniki

  • Sałata masłowa - 10 listków
  • Ogórek gruntowy - 1 szt.
  • Rzodkiewka - 8 szt.
  • Pomidor - 1 szt.
  • Papryka czerwona - 1/2 szt.
  • Szczypiorek - 1/3 pęczka
  • Śmietana 18 % - 2 łyżki
  • Sól, pieprz czarny mielony
  • Przyprawa do surówek - 1/2 łyżeczki
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka wiosenna

Przygotowanie

  1. Sałatę umyć , porwać na drobno , umieścić w salaterce. Ogórek obrać , pokroić w słupki , następnie na drobno. Rzodkiewki umyć, przekroić na połowę , następnie na plasterki, dodać.

  2. Pomidora umyć , pokroić w kostkę. Paprykę umyć , pokroić w kostkę.

  3. Szczypiorek ściąć, dodać, doprawić solą i pieprzem , doprawić przyprawą do surówek , wymieszać. Dodać śmietanę i jeszcze raz wymieszać, przygotować krótko przed podaniem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń