Do góry

Dodatki Przepis na:

Surówka z białej kapusty

Surówka z białej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 195 Ocena: 2649

Dodano:

Odsłon: 5526

Sezon kapuściany w pełni dlatego trzeba korzystać.

Składniki

  • 1 mała główka kapusty białej
  • 1 średnia marchewka
  • 2 jabłka
  • 1 czerwona cebula
  • sok z połowy cytryny
  • pół pęczka natki pietruszki
  • majonez ok. 2 - 3 łyżek
  • sól
  • Pieprz
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę szatkujemy na tarce o grubych oczkach razem z marchewką. Solimy i odstawiamy min. na 30 min aby kapusta zmiękła i puściła sok.
    Po tym czasie sok odlewamy dodajemy sok z cytryny, starte na grubych oczkach jabłka, pokrojoną drobno cebulę i posiekaną natkę pietruszki.
    Doprawiamy solą i pieprzem wg uznania i dodajemy majonez ( tylko tyle ile wchłonie kapusta ). Dokładnie mieszamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń