Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka według przepisu mojego dziadka. Jest prosta, szybka i smaczna. Stanowi idealny dodatek to obiadu.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9574
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3200
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6661
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9574
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3200
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6661
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy lub trzemy na tarce o oczkach oczkach. Przekładamy do dużej miski, zasypujemy łyżeczką soli, mieszamy i pozostawiamy na około 30min. W międzyczasie jabłko i marchewkę obieramy i ścieramy dużych oczkach tarki. Cebulę obieramy i drobno kroimy. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Kapustę pukamy na sicie i odciskamy. Dodajemy do niej przygotowane warzywa, ocet winny i śmietanę. Doprawiamy na smaku cukrem, pieprzem i solą. Dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki na około 30min, w tym czasie surówka się przegryzie. Surówka może być dodatkiem do dań mięsnych bądź być przekąska na drugie śniadanie.