Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka według przepisu mojego dziadka. Jest prosta, szybka i smaczna. Stanowi idealny dodatek to obiadu.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 375
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 375
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy lub trzemy na tarce o oczkach oczkach. Przekładamy do dużej miski, zasypujemy łyżeczką soli, mieszamy i pozostawiamy na około 30min. W międzyczasie jabłko i marchewkę obieramy i ścieramy dużych oczkach tarki. Cebulę obieramy i drobno kroimy. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Kapustę pukamy na sicie i odciskamy. Dodajemy do niej przygotowane warzywa, ocet winny i śmietanę. Doprawiamy na smaku cukrem, pieprzem i solą. Dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki na około 30min, w tym czasie surówka się przegryzie. Surówka może być dodatkiem do dań mięsnych bądź być przekąska na drugie śniadanie.