Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czerwona kapusta, to warzywo niezwykle bogate w składniki odżywcze. Bardzo dobrze smakuje, a oprócz walorów smakowych ma mnóstwo prozdrowotnych zalet. Jest niskokaloryczna, sprawdzi się w diecie tych, którym zależy na zgubieniu zbędnych kilogramów.
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9281
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1951
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3976
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 453
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 248
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 307
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9281
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1951
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3976
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 453
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 248
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 307
Składniki
Kapustę myjemy, usuwamy nieładne liście, osuszamy. Wykrawamy głąb i szatkujemy na drobne części. Przygotowujemy odpowiedniej wielkości garnek. Nalewamy 2/3 pojemnosci wody. Wodę solimy i zagotowujemy. Do garnka z wrzącą wodą wkładamy poszatkowaną kapustę i gotujemy przez 5 minut. Kapustę odcedzamy na sicie, osuszamy i przekładamy do miski, gdzie będzie studzona. Jabłko myjemy, usuwamy gniazdo nasienne, cebulę obieramy i kroimy na drobną kostkę. Dodajemy do kapusty i doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny, cukrem i oliwą. Wszystko mieszamy i sprawdzamy czy odpowiada nam smakiem. Jeżeli nie, dosmaczamy. Wstawiamy do lodówki na 20 minut aby ją schłodzić. Podajemy zimną jako dodatek do dania głównego.