Do góry

Dodatki Przepis na:

Surówka z kapusty i czarnej rzepy

Surówka z kapusty i czarnej rzepy

Autor:

Przepisów i artykułów: 520 Ocena: 4901

Dodano:

Odsłon: 155

Chrupiąca surówka ze świeżych warzyw. Czarna rzepa zawiera potas, żelazo, wapń, magnez, siarkę, fosfor i mnóstwo witamin. Warto włączyć ją do swojego menu.

Składniki

  • Kapusta biała - 1/4 średniej główki
  • Rzepa czarna - 2 szt
  • Marchew - 2 szt
  • Sos:
  • Olej - 2 łyżki
  • Ocet np. jabłkowy - 2 łyżki
  • Cukier - 1 łyżeczka
  • Sezam do posypania
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z kapusty i czarnej rzepy

Przygotowanie

  1. Składniki sosu mieszamy.
    Kapustę szatkujemy. Marchew i rzepę obieramy i ścieramy na tarce, na dużych oczkach. Warzywa mieszamy z sosem, wkładamy do lodówki na co najmniej pół godziny. Przed podaniem posypujemy sezamem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń