Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z kapusty pekińskiej i ogórków kiszonych z dodatkiem jabłka i cebuli to ekspresowy, smaczny, prosty i uniwersalny dodatek do większości dań obiadowych z mięsem, może stanowić również samodzielną przekąskę, dodatek do dań z grilla lub wkład do kebaba.
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 985
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 192
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 148
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 14995
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 985
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 192
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 148
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 14995
Składniki
Do miski przekładamy musztardę, dodajemy oliwę lub olej oraz sok z cytryny, wszystko doprawiamy do smaku odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy.
Kapustę pekińską szatkujemy, po czym wrzucamy do dużej miski. Ogórki kiszone oraz obrane jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach po czym dodajemy do kapusty pekińskiej. Obraną cebulę dość drobno siekamy i łączymy z pozostałymi składniakami surówki. Na końcu do surówki wlewamy sos i wszystko starannie razem łączymy. Tak przygotowaną surówkę wstawiamy do lodówki na 15 minut aby wszystkie smaki się przegryzły. Gotową surówkę posypujemy posiekaną natką pietruszki.