Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z kapusty pekińskiej i ogórków kiszonych z dodatkiem jabłka i cebuli to ekspresowy, smaczny, prosty i uniwersalny dodatek do większości dań obiadowych z mięsem, może stanowić również samodzielną przekąskę, dodatek do dań z grilla lub wkład do kebaba.
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 326
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 326
Składniki
Do miski przekładamy musztardę, dodajemy oliwę lub olej oraz sok z cytryny, wszystko doprawiamy do smaku odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy.
Kapustę pekińską szatkujemy, po czym wrzucamy do dużej miski. Ogórki kiszone oraz obrane jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach po czym dodajemy do kapusty pekińskiej. Obraną cebulę dość drobno siekamy i łączymy z pozostałymi składniakami surówki. Na końcu do surówki wlewamy sos i wszystko starannie razem łączymy. Tak przygotowaną surówkę wstawiamy do lodówki na 15 minut aby wszystkie smaki się przegryzły. Gotową surówkę posypujemy posiekaną natką pietruszki.