Do góry

Dodatki Przepis na:

Surówka z kapusty pekińskiej i ogórków kiszonych

Surówka z kapusty pekińskiej i ogórków kiszonych

Autor:

Przepisów i artykułów: 230 Ocena: 2382

Dodano:

Odsłon: 1630

Surówka z kapusty pekińskiej i ogórków kiszonych z dodatkiem jabłka i cebuli to ekspresowy, smaczny, prosty i uniwersalny dodatek do większości dań obiadowych z mięsem, może stanowić również samodzielną przekąskę, dodatek do dań z grilla lub wkład do kebaba.

Składniki

  • mała główka kapusty pekińskiej
  • 3 ogórki kiszone
  • 1 duże jabłko
  • 1 cebula
  • gałązka posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżka oliwy lub oleju
  • sok z 1/2 cytryny
  • czarny pieprz
  • sól
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Surówka z kapusty pekińskiej i ogórków kiszonych

Przygotowanie

  1. Do miski przekładamy musztardę, dodajemy oliwę lub olej oraz sok z cytryny, wszystko doprawiamy do smaku odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy.

  2. Kapustę pekińską szatkujemy, po czym wrzucamy do dużej miski. Ogórki kiszone oraz obrane jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach po czym dodajemy do kapusty pekińskiej. Obraną cebulę dość drobno siekamy i łączymy z pozostałymi składniakami surówki. Na końcu do surówki wlewamy sos i wszystko starannie razem łączymy. Tak przygotowaną surówkę wstawiamy do lodówki na 15 minut aby wszystkie smaki się przegryzły. Gotową surówkę posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń