Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Surówka z młodej kapusty
Składniki
- 1/2 główki młodej kapusty
- 1 spora cebulka dymka
- pęczek koperku
- sok z cytryny do smaku
- sól, pieprz
- oliwa
- 1 łyżka miodu
Składniki
- 1/2 główki młodej kapusty
- 1 spora cebulka dymka
- pęczek koperku
- sok z cytryny do smaku
- sól, pieprz
- oliwa
- 1 łyżka miodu

Etapy przygotowania
Młodą kapustę obrać z liści zewnętrznych i drobno poszatkować Cebulkę dymkę drobno posiekać, osobno białą cześć, osobno zieloną. Kapustę i białą część cebulki przełożyć do miski i posolić, ugniatać, aż stanie się delikatna i miękka. Na koniec dodać sok z cytryny, pieprz do smaku, posiekany koperek, zieloną część dymki, miód i oliwę. Całość wymieszać.
Przepis w Waszym wykonaniu (8)


Komentarze do przepisu (4)
Ostatnio komentowane przepisy

Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5804

Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1132

Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1195
Ostatnio komentowane przepisy

Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5804

Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1132

Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1195


Składniki
- 1/2 główki młodej kapusty
- 1 spora cebulka dymka
- pęczek koperku
- sok z cytryny do smaku
- sól, pieprz
- oliwa
- 1 łyżka miodu
Młodą kapustę obrać z liści zewnętrznych i drobno poszatkować Cebulkę dymkę drobno posiekać, osobno białą cześć, osobno zieloną. Kapustę i białą część cebulki przełożyć do miski i posolić, ugniatać, aż stanie się delikatna i miękka. Na koniec dodać sok z cytryny, pieprz do smaku, posiekany koperek, zieloną część dymki, miód i oliwę. Całość wymieszać.
Pyszotka:)
Pyszna :)
Pychotka taka surówka.;)
Pyszka