Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Surówka z młodej kapusty
Składniki
- 1/2 główki młodej kapusty
- 1 spora cebulka dymka
- pęczek koperku
- sok z cytryny do smaku
- sól, pieprz
- oliwa
- 1 łyżka miodu
Składniki
- 1/2 główki młodej kapusty
- 1 spora cebulka dymka
- pęczek koperku
- sok z cytryny do smaku
- sól, pieprz
- oliwa
- 1 łyżka miodu

Etapy przygotowania
Młodą kapustę obrać z liści zewnętrznych i drobno poszatkować Cebulkę dymkę drobno posiekać, osobno białą cześć, osobno zieloną. Kapustę i białą część cebulki przełożyć do miski i posolić, ugniatać, aż stanie się delikatna i miękka. Na koniec dodać sok z cytryny, pieprz do smaku, posiekany koperek, zieloną część dymki, miód i oliwę. Całość wymieszać.
Przepis w Waszym wykonaniu (8)


Komentarze do przepisu (4)
Ostatnio komentowane przepisy

Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 459

Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
- Impreza
- Walentynki
- Do pracy
- Amerykańska
- Polska
- Meksykańska
- Indyjska
- Grecka
- Śródziemnomorska
- Warzywa
- Kapusta
- Papryka
- Nabiał
- Ser
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Curry
- Pasztety
Odsłon: 1158

Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5876

Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1155

Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1234
Ostatnio komentowane przepisy

Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 459

Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
- Impreza
- Walentynki
- Do pracy
- Amerykańska
- Polska
- Meksykańska
- Indyjska
- Grecka
- Śródziemnomorska
- Warzywa
- Kapusta
- Papryka
- Nabiał
- Ser
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Curry
- Pasztety
Odsłon: 1158

Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5876

Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1155

Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1234


Składniki
- 1/2 główki młodej kapusty
- 1 spora cebulka dymka
- pęczek koperku
- sok z cytryny do smaku
- sól, pieprz
- oliwa
- 1 łyżka miodu
Młodą kapustę obrać z liści zewnętrznych i drobno poszatkować Cebulkę dymkę drobno posiekać, osobno białą cześć, osobno zieloną. Kapustę i białą część cebulki przełożyć do miski i posolić, ugniatać, aż stanie się delikatna i miękka. Na koniec dodać sok z cytryny, pieprz do smaku, posiekany koperek, zieloną część dymki, miód i oliwę. Całość wymieszać.
Pyszotka:)
Pyszna :)
Pychotka taka surówka.;)
Pyszka