Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, chrupiąca surówka z dużą ilością witamin. Idealnie nadaje się do dań rybnych jak i do podjadania między posiłkami :)
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4384
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1104
Polecam.
Odsłon: 627
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4384
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1104
Polecam.
Odsłon: 627
Składniki
Do szklanki wsypujemy 1 łyżeczkę bazylii suszonej, pół łyżeczki czosnku granulowanego, pół łyżeczki pieprzu ziołowego, 2 łyżki octu balsamicznego i pół łyżeczki soli morskiej. Mieszamy wszystkie składniki i odstawiamy na 20 minut.
W między czasie myjemy wszystkie składniki do surówki, gałązki selera naciowego, rzodkiewki, ogórek, sałatę lodową i szczypior. Umyte składniki kroimy drobno.
Dodajemy oliwę wymieszaną z przyprawami i dobrze mieszamy wszystkie składniki. Odstawiamy surówkę na około godziny po to żeby wszystkie składniki połączyły się smakiem.