Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zawsze staram się nie marnować produktów, więc papryczki które już straciły swoją świeżość postanowiłam ususzyć. Można dodawać do wszystkiego wedle upodobań
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2237
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1343
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 502
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3505
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1148
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2237
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1343
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 502
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3505
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1148
Składniki
Stawiam na naturalne suszenie. Papryczki nadziewam na nitkę i wieszam w suchym i ciepłym miejscu. Po kilku tygodniach są suche, można je dodawać do wielu potraw. Innym sposobem to piekarnik nagrzać do 100 C i wstawić do piekarnika na ok 2-3 godziny przy uchylonych drzwiczkach. Bądź możemy skorzystać z suszarki do suszenia warzyw i owoców. Każdy sposób jest dobry. A smaki niezastąpione.