Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zawsze staram się nie marnować produktów, więc papryczki które już straciły swoją świeżość postanowiłam ususzyć. Można dodawać do wszystkiego wedle upodobań
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 87
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 671
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 87
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 671
Składniki
Stawiam na naturalne suszenie. Papryczki nadziewam na nitkę i wieszam w suchym i ciepłym miejscu. Po kilku tygodniach są suche, można je dodawać do wielu potraw. Innym sposobem to piekarnik nagrzać do 100 C i wstawić do piekarnika na ok 2-3 godziny przy uchylonych drzwiczkach. Bądź możemy skorzystać z suszarki do suszenia warzyw i owoców. Każdy sposób jest dobry. A smaki niezastąpione.