Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jak przygotować pieczeń z boczku.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 80
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31239
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 399
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 80
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31239
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 399
Składniki
Z kawałka boczku usunąć resztki skór i dokładnie wypłukać, natrzeć marynata i odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce, na około 12 godzin. doprawić ulubionymi przyprawami zrolować i mocno związać dratwą (ja miałam siatkę jak do szynek). Po obwiązaniu mięsa pookładać liściem laurowym. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 1,5 godziny. Podawać można zarówno na ciepło jak i na zimno.