Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jak przygotować pieczeń z boczku.
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1078
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113462
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1518
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1078
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113462
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1518
Składniki
Z kawałka boczku usunąć resztki skór i dokładnie wypłukać, natrzeć marynata i odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce, na około 12 godzin. doprawić ulubionymi przyprawami zrolować i mocno związać dratwą (ja miałam siatkę jak do szynek). Po obwiązaniu mięsa pookładać liściem laurowym. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 1,5 godziny. Podawać można zarówno na ciepło jak i na zimno.