Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i prosty w przygotowaniu. Można go dodać do mleka, kawy, koktajli owocowych, lodów, naleśników itp.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1887
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3132
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1213
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1979
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1887
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3132
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1213
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1979
Składniki
Do rondelka o grubym dnie wlać wodę, dodać kakao, cukier , sól i wymieszać.
Postawić rondelek na małym ogniu /ciągle mieszając, aby masa nie przywarła do dna/doprowadzić do wrzenia. Gotować ok.3 minuty.Masa zacznie gęstnieć Zdjąć z ognia, dodać ekstrakt waniliowy i wymieszać.
Gotowy syrop przelać do słoiczka , poczekać, aż wystygnie, zamknąć przykrywką i odstawić w chłodne miejsce. Syrop nadaje się do spożycia przez ok.2 miesiące. SMACZNEGO!