Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i prosty w przygotowaniu. Można go dodać do mleka, kawy, koktajli owocowych, lodów, naleśników itp.
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 64
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4564
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 723
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 319
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14639
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 64
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4564
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 723
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 319
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14639
Składniki
Do rondelka o grubym dnie wlać wodę, dodać kakao, cukier , sól i wymieszać.
Postawić rondelek na małym ogniu /ciągle mieszając, aby masa nie przywarła do dna/doprowadzić do wrzenia. Gotować ok.3 minuty.Masa zacznie gęstnieć Zdjąć z ognia, dodać ekstrakt waniliowy i wymieszać.
Gotowy syrop przelać do słoiczka , poczekać, aż wystygnie, zamknąć przykrywką i odstawić w chłodne miejsce. Syrop nadaje się do spożycia przez ok.2 miesiące. SMACZNEGO!