Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i prosty w przygotowaniu. Można go dodać do mleka, kawy, koktajli owocowych, lodów, naleśników itp.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 213
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 928
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4023
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 213
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 928
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4023
Składniki
Do rondelka o grubym dnie wlać wodę, dodać kakao, cukier , sól i wymieszać.
Postawić rondelek na małym ogniu /ciągle mieszając, aby masa nie przywarła do dna/doprowadzić do wrzenia. Gotować ok.3 minuty.Masa zacznie gęstnieć Zdjąć z ognia, dodać ekstrakt waniliowy i wymieszać.
Gotowy syrop przelać do słoiczka , poczekać, aż wystygnie, zamknąć przykrywką i odstawić w chłodne miejsce. Syrop nadaje się do spożycia przez ok.2 miesiące. SMACZNEGO!