Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli chcesz napić się najpopularniejszej jesiennej kawy - pumpkin spice latte, ale nie wydając dwudziestu złotych, przygotuj prosty syrop na bazie puree z dyni.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1296
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5826
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8833
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18443
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1296
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5826
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8833
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18443
Składniki
Do garnka wlej wodę, wsyp cukier brązowy oraz biały. Dodaj wszystkie przyprawy i zagotuj.
Gdy cukier oraz przyprawy się rozpuszczą, zmniejsz ogień, dodaj puree z dyni i dokładnie wymieszaj. Trzymaj na palniku jeszcze przez 2-3 minuty.
Następnie zdejmij z ognia i przelej syrop przez sitko do butelki. Odstaw do wystygnięcia i porządnie zamknij. Przechowuj w lodówce do miesiąca.