Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli chcesz napić się najpopularniejszej jesiennej kawy - pumpkin spice latte, ale nie wydając dwudziestu złotych, przygotuj prosty syrop na bazie puree z dyni.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 261
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2896
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1838
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3553
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28951
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 261
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2896
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1838
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3553
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28951
Składniki
Do garnka wlej wodę, wsyp cukier brązowy oraz biały. Dodaj wszystkie przyprawy i zagotuj.
Gdy cukier oraz przyprawy się rozpuszczą, zmniejsz ogień, dodaj puree z dyni i dokładnie wymieszaj. Trzymaj na palniku jeszcze przez 2-3 minuty.
Następnie zdejmij z ognia i przelej syrop przez sitko do butelki. Odstaw do wystygnięcia i porządnie zamknij. Przechowuj w lodówce do miesiąca.