Do góry

Dodatki Przepis na:

Szalotki duszone w winie

Szalotki duszone w winie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2304 Ocena: 50953

Dodano:

Odsłon: 572

...

Składniki

  • 40 dag szalotek
  • 150 ml czerwonego półwytrawnego wina
  • 5 dag masła
  • łyżeczka cukru
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • sól , pieprz
  • tymianek
  • do dekoracji : oliwki , paseczki kolorowej papryki , listki bazylii
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Szalotki duszone w winie

Przygotowanie

  1. Szalotki obrać ,zrumienić na maśle ,ciągle mieszając posypać cukrem ,smażyć jeszcze 5 min. Zalać czerwonym winem ,dodać sól ,pieprz ,tymianek i czosnek. Dusić bez przykrycia na małym ogniu ,aż wyparuje połowa płynu ,przyprawić octem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gogusia 22 listopada 2013 pięknie wyglądają :)
cały czas patrząc na nie zastanawiam się z czym będą się najlepiej komponowały... ale pasuje mi tylko kawał mięsa :)
Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń