Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grilla nie robimy zbyt często, ale jeśli już to stawiamy na delikatne mięso. Tym razem były to szaszłyki z kurczaka w jogurtowo- miętowej marynacie. Dzięki jogurtowi mięso było niezwykle delikatne, mięta dodawała aromatu a żeby nie było zbyt delikatnie dodałam curry i szczyptę chili. Szaszłyki wyszły idealne.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 56
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2458
Polecam.
Odsłon: 450
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 669
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1996
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 56
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2458
Polecam.
Odsłon: 450
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 669
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1996
Składniki
Fileta z kurczaka pokroić w kostkę. W misce połączyć: jogurt, curry, sól, pieprz, paprykę, chilli. Listki mięty opłukać, drobno pokroić i dodać do jogurtu. Do takiej marynaty włożyć pokrojonego fileta z kurczaka, wszystko dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na całą noc.
Kawałki kurczaka nadziewać na patyczki razem z ulubionymi warzywami. Pyszne, aromatyczne danie ogrodowe.