Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grilla nie robimy zbyt często, ale jeśli już to stawiamy na delikatne mięso. Tym razem były to szaszłyki z kurczaka w jogurtowo- miętowej marynacie. Dzięki jogurtowi mięso było niezwykle delikatne, mięta dodawała aromatu a żeby nie było zbyt delikatnie dodałam curry i szczyptę chili. Szaszłyki wyszły idealne.
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 249
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 732
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21784
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 249
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 732
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21784
Składniki
Fileta z kurczaka pokroić w kostkę. W misce połączyć: jogurt, curry, sól, pieprz, paprykę, chilli. Listki mięty opłukać, drobno pokroić i dodać do jogurtu. Do takiej marynaty włożyć pokrojonego fileta z kurczaka, wszystko dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na całą noc.
Kawałki kurczaka nadziewać na patyczki razem z ulubionymi warzywami. Pyszne, aromatyczne danie ogrodowe.