Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grilla nie robimy zbyt często, ale jeśli już to stawiamy na delikatne mięso. Tym razem były to szaszłyki z kurczaka w jogurtowo- miętowej marynacie. Dzięki jogurtowi mięso było niezwykle delikatne, mięta dodawała aromatu a żeby nie było zbyt delikatnie dodałam curry i szczyptę chili. Szaszłyki wyszły idealne.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 364
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11153
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3892
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1346
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 364
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11153
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3892
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1346
Składniki
Fileta z kurczaka pokroić w kostkę. W misce połączyć: jogurt, curry, sól, pieprz, paprykę, chilli. Listki mięty opłukać, drobno pokroić i dodać do jogurtu. Do takiej marynaty włożyć pokrojonego fileta z kurczaka, wszystko dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na całą noc.
Kawałki kurczaka nadziewać na patyczki razem z ulubionymi warzywami. Pyszne, aromatyczne danie ogrodowe.