Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grilla nie robimy zbyt często, ale jeśli już to stawiamy na delikatne mięso. Tym razem były to szaszłyki z kurczaka w jogurtowo- miętowej marynacie. Dzięki jogurtowi mięso było niezwykle delikatne, mięta dodawała aromatu a żeby nie było zbyt delikatnie dodałam curry i szczyptę chili. Szaszłyki wyszły idealne.
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2106
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 194
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1922
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 33
Świetne połączenie smaków.
Odsłon: 406
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2106
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 194
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1922
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 33
Świetne połączenie smaków.
Odsłon: 406
Składniki
Fileta z kurczaka pokroić w kostkę. W misce połączyć: jogurt, curry, sól, pieprz, paprykę, chilli. Listki mięty opłukać, drobno pokroić i dodać do jogurtu. Do takiej marynaty włożyć pokrojonego fileta z kurczaka, wszystko dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na całą noc.
Kawałki kurczaka nadziewać na patyczki razem z ulubionymi warzywami. Pyszne, aromatyczne danie ogrodowe.