Do góry

Dodatki Przepis na:

Szparagi pod beszamelem serowym

Szparagi pod beszamelem serowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 653 Ocena: 13030

Dodano:

Odsłon: 5612

Lekkie szparagi i bogaty w smaku sos to idealne połączenie smaków, co roku powtarzam ten przepis jak tylko przychodzi sezon na szparagi.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Szparagi pod beszamelem serowym

Przygotowanie

  1. Szparagi zielone- należy odłamać końcówki.
    Szparagi białe- należy obrać trzony obieraczką do warzyw.

    Ugotowałam je: 8 minut zielone, 12 min białe.

    W rondelku na ogniu rozpuściłam masło, dodałam mąkę rozmieszałam. Powoli zaczęłam wlewać mleko, żeby powstał gęstawy sos. Dodałam starty ser i parmezan, mieszałam, aż się rozpuściły. Doprawiłam solą, pieprzem i gałką.
    Gotowe!


    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (23)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 23 kwietnia Mogę jeść je o każdej porze dnia:)Pyszności:) Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 23 kwietnia Qrka, a mi wczoraj w sklepie została tylko etykieta po szparagach, a taką mieliśmy chęć na nie ;p Wszystko wykupili, więc muszę jutro zapolować, jak to lew :D
Biorę do pamięci, kolejny super pomysł na szparagi :)
Odpowiedzi: 5 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

konhambos 23 kwietnia Uwielbiam sezon szparagowy, zielone czasami sa smaczniejsze od bialych. Ciekawy sos, w Niemczech najczesciej je sie szparagi z sosem honderskim na masle i z szynka.
Bardzo apetyczna potrawa.
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 22 kwietnia Zielone to moje ulubione szparagi. Narobiłaś mi smaku ;) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń