Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie szparagi i bogaty w smaku sos to idealne połączenie smaków, co roku powtarzam ten przepis jak tylko przychodzi sezon na szparagi.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 98
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31251
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 98
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31251
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Szparagi zielone- należy odłamać końcówki. Szparagi białe- należy obrać trzony obieraczką do warzyw. Ugotowałam je: 8 minut zielone, 12 min białe. W rondelku na ogniu rozpuściłam masło, dodałam mąkę rozmieszałam. Powoli zaczęłam wlewać mleko, żeby powstał gęstawy sos. Dodałam starty ser i parmezan, mieszałam, aż się rozpuściły. Doprawiłam solą, pieprzem i gałką. Gotowe! Smacznego :)