Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie szparagi i bogaty w smaku sos to idealne połączenie smaków, co roku powtarzam ten przepis jak tylko przychodzi sezon na szparagi.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5742
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8929
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8044
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5531
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5742
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8929
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8044
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5531
Składniki
Szparagi zielone- należy odłamać końcówki. Szparagi białe- należy obrać trzony obieraczką do warzyw. Ugotowałam je: 8 minut zielone, 12 min białe. W rondelku na ogniu rozpuściłam masło, dodałam mąkę rozmieszałam. Powoli zaczęłam wlewać mleko, żeby powstał gęstawy sos. Dodałam starty ser i parmezan, mieszałam, aż się rozpuściły. Doprawiłam solą, pieprzem i gałką. Gotowe! Smacznego :)