Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie szparagi i bogaty w smaku sos to idealne połączenie smaków, co roku powtarzam ten przepis jak tylko przychodzi sezon na szparagi.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1280
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 742
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1393
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1280
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 742
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1393
Składniki
Szparagi zielone- należy odłamać końcówki. Szparagi białe- należy obrać trzony obieraczką do warzyw. Ugotowałam je: 8 minut zielone, 12 min białe. W rondelku na ogniu rozpuściłam masło, dodałam mąkę rozmieszałam. Powoli zaczęłam wlewać mleko, żeby powstał gęstawy sos. Dodałam starty ser i parmezan, mieszałam, aż się rozpuściły. Doprawiłam solą, pieprzem i gałką. Gotowe! Smacznego :)