Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie szparagi i bogaty w smaku sos to idealne połączenie smaków, co roku powtarzam ten przepis jak tylko przychodzi sezon na szparagi.
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 23
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 793
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2096
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4092
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 23
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 793
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2096
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4092
Składniki
Szparagi zielone- należy odłamać końcówki. Szparagi białe- należy obrać trzony obieraczką do warzyw. Ugotowałam je: 8 minut zielone, 12 min białe. W rondelku na ogniu rozpuściłam masło, dodałam mąkę rozmieszałam. Powoli zaczęłam wlewać mleko, żeby powstał gęstawy sos. Dodałam starty ser i parmezan, mieszałam, aż się rozpuściły. Doprawiłam solą, pieprzem i gałką. Gotowe! Smacznego :)