Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kochani dziś bardzo szybki przepis na szparagi w szynce parmeńskiej, które smakują wyjątkowo. Są pyszne, chrupiące rozpływają się w ustach.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 70
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 59
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 197
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 70
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 59
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 197
Składniki
Szparagi myjemy, odłamujemy twarde i zdrewniałe końce. Na środek plastra szynki kładziemy po kilka szparagów, następnie zawinąć w szynkę. Naczynie do zapiekania posmarować oliwą. Ułożyć roladki, doprawić przyprawą z czosnkiem natur, solą, pieprzem. Na wierzchu położyć świeży tymianek, wiórki masła, posypać żółtym serem, skropić sokiem z cytryny i oliwą.
Usmażyć jajko sadzone. Naczynie wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni i pieczemy około 12 minut.