Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kochani dziś bardzo szybki przepis na szparagi w szynce parmeńskiej, które smakują wyjątkowo. Są pyszne, chrupiące rozpływają się w ustach.
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1329
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8154
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 111
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4237
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 1298
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1329
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8154
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 111
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4237
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 1298
Składniki
Szparagi myjemy, odłamujemy twarde i zdrewniałe końce. Na środek plastra szynki kładziemy po kilka szparagów, następnie zawinąć w szynkę. Naczynie do zapiekania posmarować oliwą. Ułożyć roladki, doprawić przyprawą z czosnkiem natur, solą, pieprzem. Na wierzchu położyć świeży tymianek, wiórki masła, posypać żółtym serem, skropić sokiem z cytryny i oliwą.
Usmażyć jajko sadzone. Naczynie wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni i pieczemy około 12 minut.