Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielone łodyżki które pojawiają się na straganach w maju :) trzeba korzystać sezon jest na nie tak krótki ..
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413929
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2202
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413929
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2202
Składniki
Szparagi myjemy, odłamujemy twarde końce, obieramy obieraczką do warzyw - jeśli są to grubsze szparagi - jeśli mamy cieniutkie nie trzeba ich obierać.
Gotujemy wodę, solimy i do gotującej się wody wrzucamy szparagi, najlepiej żeby główki szparagów wystawały ponad gotującą się wodę. Gotujemy max 3 min, wylewamy na sitko
Rozgrzewamy masło na patelni, dodajemy przyprawy i zioła (najlepiej świeże) podsmażamy chwilę i wrzucamy na patelnię podgotowane szparagi. Smażymy chwilę, wyjmujemy na talerz i posypujemy tartym parmezanem
Smacznego :)