Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielone łodyżki które pojawiają się na straganach w maju :) trzeba korzystać sezon jest na nie tak krótki ..
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 121
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 291
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 121
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 291
Składniki
Szparagi myjemy, odłamujemy twarde końce, obieramy obieraczką do warzyw - jeśli są to grubsze szparagi - jeśli mamy cieniutkie nie trzeba ich obierać.
Gotujemy wodę, solimy i do gotującej się wody wrzucamy szparagi, najlepiej żeby główki szparagów wystawały ponad gotującą się wodę. Gotujemy max 3 min, wylewamy na sitko
Rozgrzewamy masło na patelni, dodajemy przyprawy i zioła (najlepiej świeże) podsmażamy chwilę i wrzucamy na patelnię podgotowane szparagi. Smażymy chwilę, wyjmujemy na talerz i posypujemy tartym parmezanem
Smacznego :)