Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielone łodyżki które pojawiają się na straganach w maju :) trzeba korzystać sezon jest na nie tak krótki ..
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 2535
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 654
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 68
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 203
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne wrapy z ciast filo, farsz z mięsem m...
Odsłon: 5972
Szybkie do przygotowania (choć nieco trzeba odczekać), puszyste i kremowe, a...
Odsłon: 2021
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 2535
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 654
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 68
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 203
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne wrapy z ciast filo, farsz z mięsem m...
Odsłon: 5972
Szybkie do przygotowania (choć nieco trzeba odczekać), puszyste i kremowe, a...
Odsłon: 2021
Składniki
Szparagi myjemy, odłamujemy twarde końce, obieramy obieraczką do warzyw - jeśli są to grubsze szparagi - jeśli mamy cieniutkie nie trzeba ich obierać.
Gotujemy wodę, solimy i do gotującej się wody wrzucamy szparagi, najlepiej żeby główki szparagów wystawały ponad gotującą się wodę. Gotujemy max 3 min, wylewamy na sitko
Rozgrzewamy masło na patelni, dodajemy przyprawy i zioła (najlepiej świeże) podsmażamy chwilę i wrzucamy na patelnię podgotowane szparagi. Smażymy chwilę, wyjmujemy na talerz i posypujemy tartym parmezanem
Smacznego :)