Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowany szpinak może stanowić podstawę do zupy ze szpinaku, do ryżu na sypko, a także do makaronu.Moze być użyty jako dodatek do dania obiadowego, do jakiejkolwiek zapiekanki. Róbcie z tym daniem, co chcecie. Jest równie smaczny na gorąco jak i na zimno.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 160
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 356
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1570
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2935
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26232
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 160
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 356
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1570
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2935
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26232
Składniki
Szpinak myjemy i odsączamy. Drobno siekamy imbir, papryczkę chili oraz cebulę i czosnek.
Na woku lub w garnku rozgrzewamy olej , na który wrzucamy cebulę
Następnie dodajemy resztę posiekanych składników. Z chili wyjmujemy gniazdo i pestki.
Smażymy niecałe 5 minut, aż cebula się zeszkli
Stopniowo dodajemy szpinak, który ja robię w całości, ale można pokroić w paski )cały wygląda lepiej i mniej czasu zajmuje gotowanie). Dodajemy sól o cukier.
Stopniowo dodajemy kolejne partie cały czas mieszając.
Kiedy kolor liści zmieni się na ciemnozielony, potrawa jest gotowa. Wyjmujemy do salaterki, posypujemy parmezanem i podajemy na stół