Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyk który znamy szpinak i smietana a tutaj takie cudooo
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
Składniki
Prosty przepis Szpinak przerzucić na sitko i dokładnie opłukać i osuszyć na papierowym ręczniku gdy już to zrobimy musimy umyć gruszki i obrać potem pokroić w bardzo cienkie plasterki potem bierzemy patelnię najlepiej o grubym dnie lub patelnia z powłoką ceramiczną na patelnię dajemy masło oraz szpinak blanszujemy i mieszamy aż zmieni konsystencję potem zdejmujemy z ognia gdy przestygnie dodajemy śmietanę oraz czosnek sól i pieprz do smaku Porada Rób wszystko powoli na małym ogniu bo inaczej sos się zwarzy gdy dasz szybko śmietanę jeśli chcesz czuć się bezpiecznie możesz do blanszowanego szpinaku dolać wody to zapobiegnie przypalaniu . Na końcu ma wierzch dajemy ser pokrojony w kostkę i gruszki w plasterki Porada Gdy mamy już wszystko gotowe a goście się spóźniają to kilka minut w mikrofali powinno załatwic sprawę ser się rozpuści smacznego