Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyk który znamy szpinak i smietana a tutaj takie cudooo
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3776
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 197
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 1372
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3776
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 197
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 1372
Składniki
Prosty przepis Szpinak przerzucić na sitko i dokładnie opłukać i osuszyć na papierowym ręczniku gdy już to zrobimy musimy umyć gruszki i obrać potem pokroić w bardzo cienkie plasterki potem bierzemy patelnię najlepiej o grubym dnie lub patelnia z powłoką ceramiczną na patelnię dajemy masło oraz szpinak blanszujemy i mieszamy aż zmieni konsystencję potem zdejmujemy z ognia gdy przestygnie dodajemy śmietanę oraz czosnek sól i pieprz do smaku Porada Rób wszystko powoli na małym ogniu bo inaczej sos się zwarzy gdy dasz szybko śmietanę jeśli chcesz czuć się bezpiecznie możesz do blanszowanego szpinaku dolać wody to zapobiegnie przypalaniu . Na końcu ma wierzch dajemy ser pokrojony w kostkę i gruszki w plasterki Porada Gdy mamy już wszystko gotowe a goście się spóźniają to kilka minut w mikrofali powinno załatwic sprawę ser się rozpuści smacznego