Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez peklowania, bez zbędnych dodatków - tylko przyprawy i mięsko!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4416
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11995
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6825
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5615
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4416
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11995
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6825
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5615
Składniki
Szynkę umyć, wykroić to co nam się nie podoba, jeśli potrzeba. Olej wymieszać z przyprawami i natrzeć szynkę. Ułożyć mięso ciasno w siatce wędliniarskiej (choć jeśli jej nie macie, to myślę, że można zrezygnować, tylko szynka nie będzie miała ładnego kształtu) i zostawić w lodówce najlepiej na noc.
Szynkę włożyć do rękawa lub torby do pieczenia, zawiązać i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1 godzinę. Po upływie tego czasu wyłączyć piekarnik, ale zostawić w nim ją aż do ostygnięcia. Kiedy szynka będzie zupełnie zimna, dopiero nadaje się do krojenia (ja zostawiłam ją jeszcze w torbie w lodówce na kolejną noc już po upieczeniu, żeby wpiła z powrotem trochę swoich soków i była wilgotniejsza, ale nie jest to konieczne).