Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tzatziki to pochodzący z Turcji sos w oryginalnej nazwie Cacik. Osobiście preferuję wersję grecką o zagęstrzonej konsystencji. Aksamitny, lekko kwaskowaty smak tzatziki dodaje potrawom intensywności i sprawia, że chcesz dokładkę.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11076
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3545
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1204
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4216
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 387
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11076
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3545
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1204
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4216
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 387
Składniki
Jogurt przełóż do miseczki.
Ogórka zetrzyj na tarce o grubych oczkach, oprósz delikatnie solą i odstaw na 15 minut. Gdy ogórek puści wodę, odsącz ją, a ogórka przełóż do miseczki z jogurtem.
Czosnek przepuść przez praskę, a koperek drobno posiekaj. Całość dodaj do miseczki.
Wyciśnij sok z cytryny i dodaj oliwę z oliwek.
Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Przed podaniem przełóż tzatziki do lodówki na ok. 2 godziny, aby wszystkie aromaty się przegryzły.