Do góry

Dodatki Przepis na:

Tzaziki - sos do wędlin

Tzaziki - sos do wędlin

Autor:

Przepisów i artykułów: 2380 Ocena: 15365

Dodano:

Odsłon: 1071

Wyborny i delikatny w smaku sos do wędlin.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ogórek zetrzeć na tarce, odcedzić z niego wodę. Do miąższu dodać ser, jogurt, zmiażdżony czosnek i przyprawy. Pod koniec dodać ocet. Wymieszać i rozlać do słoiczków. Tak przygotowany sos można przechowywać 3 tygodnie w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 28 września 2016 Sos nazywa sie Tzatziki i nie dodaje sie majeranku ani tym bardziej oregano,i jeszcze jakis serek,no chyba,ze to jest Twoja wersja tego sosu.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń