Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze uszka z grzybami do barszczu. Polecam.
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 55
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 454
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4365
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 55
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 454
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4365
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę, dodaj sól, olej i powoli dolewaj gorącą wodę starając się zagęścić ciasto, na początku możesz mieszać drewnianą łyżką żeby nie poparzyć rąk. Następnie zagęścić rękoma elastyczne i gładkie ciasto. Ciasto podziel na mniejsze kawałki, przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut.
Farsz Grzyby opłukaj, zalej wodą i zostaw na noc. Następnie ugotuj, odcedź na sito, wywar zostaw do barszczu lub zupy grzybowej.Na patelnię dodaj masło klarowane i obrane i pokrojone cebulę, podsmaż na złoty kolor. Ugotowane grzyby i usmażoną cebulę zmiel w maszynce do mięsa na drobnych oczkach. Na patelni rozgrzej masło dodaj zmielone grzyby chwilę podsmaż i dopraw solą i pieprzem.
Ciasto rozwałkuj cienko za pomocą foremki do uszek wycinaj kółka, napełniaj farszem i zlepiaj na uszka. Układaj pojedynczo.
Uszka możesz ugotować po zrobieniu lub zamrozić i ugotować w wigilię.
Podaj z barszczem czerwonym.