Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze uszka z grzybami do barszczu. Polecam.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 83
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 83
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę, dodaj sól, olej i powoli dolewaj gorącą wodę starając się zagęścić ciasto, na początku możesz mieszać drewnianą łyżką żeby nie poparzyć rąk. Następnie zagęścić rękoma elastyczne i gładkie ciasto. Ciasto podziel na mniejsze kawałki, przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut.
Farsz Grzyby opłukaj, zalej wodą i zostaw na noc. Następnie ugotuj, odcedź na sito, wywar zostaw do barszczu lub zupy grzybowej.Na patelnię dodaj masło klarowane i obrane i pokrojone cebulę, podsmaż na złoty kolor. Ugotowane grzyby i usmażoną cebulę zmiel w maszynce do mięsa na drobnych oczkach. Na patelni rozgrzej masło dodaj zmielone grzyby chwilę podsmaż i dopraw solą i pieprzem.
Ciasto rozwałkuj cienko za pomocą foremki do uszek wycinaj kółka, napełniaj farszem i zlepiaj na uszka. Układaj pojedynczo.
Uszka możesz ugotować po zrobieniu lub zamrozić i ugotować w wigilię.
Podaj z barszczem czerwonym.