Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze uszka z grzybami do barszczu. Polecam.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10144
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3896
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42411
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 458
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 280
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 407
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10144
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3896
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42411
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 458
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 280
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 407
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę, dodaj sól, olej i powoli dolewaj gorącą wodę starając się zagęścić ciasto, na początku możesz mieszać drewnianą łyżką żeby nie poparzyć rąk. Następnie zagęścić rękoma elastyczne i gładkie ciasto. Ciasto podziel na mniejsze kawałki, przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut.
Farsz Grzyby opłukaj, zalej wodą i zostaw na noc. Następnie ugotuj, odcedź na sito, wywar zostaw do barszczu lub zupy grzybowej.Na patelnię dodaj masło klarowane i obrane i pokrojone cebulę, podsmaż na złoty kolor. Ugotowane grzyby i usmażoną cebulę zmiel w maszynce do mięsa na drobnych oczkach. Na patelni rozgrzej masło dodaj zmielone grzyby chwilę podsmaż i dopraw solą i pieprzem.
Ciasto rozwałkuj cienko za pomocą foremki do uszek wycinaj kółka, napełniaj farszem i zlepiaj na uszka. Układaj pojedynczo.
Uszka możesz ugotować po zrobieniu lub zamrozić i ugotować w wigilię.
Podaj z barszczem czerwonym.