Do góry

Dodatki Przepis na:

Warzywa w śmietanie

Warzywa w śmietanie

Autor:

Przepisów i artykułów: 200 Ocena: 2997

Dodano:

Odsłon: 687

Miała być mizeria ale postanowiłam dodać pomidory, szczypior i koper. Wyszło pysznie i orzeźwiająco.

Składniki

  • 2 średnie zielone ogórki
  • 2 średnie pomidory
  • 1 pęczek szczypioru
  • 1 pęczek kopru
  • Sól
  • pieprz
  • ok 400 ml kwaśnej śmietany 12%
  • 2 łyżki bialego octu winnego
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Warzywa w śmietanie

Przygotowanie

  1. Warzywa i zioła myjemy i osuszamy.
    Ogórka kroimy w cienkie plasterki.
    Solimy i odstawiamy aby puściły sok.
    Odlewamy nadmiar.
    Dodajemy pokrojonego w 8 pomidora, posiekany szczypior i koper.
    Wlewamy śmietanę.
    Przyprawiamy pieprzem i białym octem winnym. Ponownie mieszamy.

    Najlepiej smakuje jak odstawimy do lodówki na min. 30 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń