Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, soczyste wędzonki, idealne do kanapek. Polecam :) UWAGA!!! Wędzone metodą garnkową 2 godziny, w temperaturze 50-60 stopni Celsjusza na zrębkach olcha.
Odpowiednio skomponowane danie z przedstawionych poniżej składników może nie...
Odsłon: 1788
Smaczna Włoska przekąska, jest to grzanka z pieczywa posmarowanego oliwą i ro...
Odsłon: 38
Bardzo szybka nieskomplikowana przekąska. Smaczna i kusząca, bardzo szybko zn...
Odsłon: 114
Przepis na tą zapiekankę dostałam od szwagierki, która mieszka w Grecji około...
Odsłon: 279
Smaczna Włoska przekąska, jest to grzanka z pieczywa posmarowanego oliwą i ro...
Odsłon: 38
Bardzo szybka nieskomplikowana przekąska. Smaczna i kusząca, bardzo szybko zn...
Odsłon: 114
Przepis na tą zapiekankę dostałam od szwagierki, która mieszka w Grecji około...
Odsłon: 279
Składniki
Peklowanie na mokro: Ilość dni peklowania 4.
W 250 ml.wody gotujemy 5 minut pokrojony czosnek (czosnku nie obieramy), połamane liście laurowe i ziele angielskie. Po procesie gotowania przykrywamy garnuszek i zaparzamy 15 minut. Studzimy.
Po ostudzeniu do schłodzonego wywaru dodajemy pozostałą ilość zimnej wody, peklosól i cukier.
Zalane mięso umieszczamy do lodówki. Podczas peklowania, mięso codziennie przewracamy.
Po okresie peklowania, mięso płuczemy pod bieżącą zimną wodą z solanki, osuszamy ręczniczkami papierowymi i robimy pętelki do zawieszenia z przędzy wędliniarskiej.
Wieszamy na kiju w celu osuszenia na 24 godziny.
Wędzimy 2-3 godziny w temperaturze 50-60 stopni Celsjusza na zrębkach olchy.
Wyjmujemy uwędzone wędzonki z gara w którym wędziliśmy.
Wieszamy na kiju na kilka godzin do ostudzenia. Ostudzone wkładamy do lodówki.
Kroimy po kilku godzinnym przechowywaniu w lodówce.
Smacznego!!!
Przepisy Dodatki
Dodatki
Zapiekane ziemniaki (ziemniaki Hasselback)
Dodatki
Wegańska pasta słonecznikowa
Dodatki
Bataty zapiekane z cheddarem
Dodatki
Szybka surówka z kapusty pekińskiej
Zapiekane ziemniaki (ziemniaki Hasselback)
Nazwa tych ziemniaków pochodzi od restauracji w Sztokholmie - Hasselbacken, g...
Odsłon: 517
Wegańska pasta słonecznikowa
Pasta ze słonecznika Bardzo prosty przepis
Odsłon: 138