Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla was propozycję na Wielkanoc a mianowicie pieczeń z jajem jeżeli zechcecie skorzystać
maszynka do mięsa, nóż, forma do pieczenia
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99095
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 287
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5108
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13748
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5914
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99095
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 287
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5108
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13748
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5914
Składniki
Do miski dodać wszystkie składniki i dokładnie wymasować do połączenia się ze sobą wszystkich składników
Masę mięsną przełożyć do naczynia w którym można piec, ułożyć jajka ugotowane na twardo i nakryć pozostawioną resztą masy mięsnej. Piec w piekarniku ustawionym na 200 stopni przez godzinę plus czas na rozgrzanie, po upieczeniu pozostawić do całkowitego ostygnięcia
Pieczeń po ostygnięciu bardzo ładnie się kroi, dla większej ilości osób w rodzinie wystarczy zwiększyć ilość składników