Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki baranek często gości na naszym wielkanocnym stole.
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2367
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1649
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 4968
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2367
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1649
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 4968
Składniki
Kostkę masła ustawić na dłuższym, wąskim boku i wyciąć sylwetkę baranka. Z odciętego masła zrobić wełenkę tzn. przeciskać małe porcje masła przez wyciskarkę do czosnku i przylepiać do baranka. Można zrobić rogi - u mnie z papryki i oczy np. z goździków. Udekorować wg uznania. Miłej zabawy i smacznego.