Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wieprzowe ogony wędzone na zrębkach olcha, w garnku. Uwędzone ogony wieprzowe świetnie nadają się do zup grochówka, fasolowa, kapuśniak, bigos lub innych potraw gotowanych na wędzonkach.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4029
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415821
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2704
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4029
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415821
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2704
Składniki
Ogony czyścimy, myjemy i wieszamy do osuszenia na kilka godzin. Razem z ogonami uwędziłam 40 dag boczku wieprzowego ze skórą.
Osuszone ogony wędzimy na zrębkach olcha 2 godziny, w temperaturze 50-60 stopni Celsjusza.
Uwędzone studzimy powieszone na kiju. Ostudzone możemy zamrozić.