Do góry

Dodatki Przepis na:

Wieprzowe ogony wędzone.

Wieprzowe ogony wędzone.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1625 Ocena: 23581

Dodano:

Odsłon: 3538

Wieprzowe ogony wędzone na zrębkach olcha, w garnku. Uwędzone ogony wieprzowe świetnie nadają się do zup grochówka, fasolowa, kapuśniak, bigos lub innych potraw gotowanych na wędzonkach.

Składniki

  • Ogony wieprzowe 1,6 kg
  • boczek wieprzowy 40 dag
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Wieprzowe ogony wędzone.

Przygotowanie

  1. Ogony czyścimy, myjemy i wieszamy do osuszenia na kilka godzin. Razem z ogonami uwędziłam 40 dag boczku wieprzowego ze skórą.

  2. Osuszone ogony wędzimy na zrębkach olcha 2 godziny, w temperaturze 50-60 stopni Celsjusza.

  3. Uwędzone studzimy powieszone na kiju. Ostudzone możemy zamrozić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 07 listopada 2017 Mariolu, wymiatasz z tymi wędlinami <3 Cudownymi obiadami <3 Rewelka <3 Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

grazka950 04 listopada 2017 Witam serdecznie :) nareszcie mamy okazję Cię poznać,masz prześliczne oczy i tajemniczy ,psotny uśmiech;to Tobie zawdzięczam tę "leciutką" nadwagę;przepis jak zawsze super,pozdrawiam:))) Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń