Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wieprzowe ogony wędzone na zrębkach olcha, w garnku. Uwędzone ogony wieprzowe świetnie nadają się do zup grochówka, fasolowa, kapuśniak, bigos lub innych potraw gotowanych na wędzonkach.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1851
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421183
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1977
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1851
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421183
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1977
Składniki
Ogony czyścimy, myjemy i wieszamy do osuszenia na kilka godzin. Razem z ogonami uwędziłam 40 dag boczku wieprzowego ze skórą.
Osuszone ogony wędzimy na zrębkach olcha 2 godziny, w temperaturze 50-60 stopni Celsjusza.
Uwędzone studzimy powieszone na kiju. Ostudzone możemy zamrozić.