Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na niecodzienne ptysie.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10392
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336734
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4241
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423512
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10392
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336734
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4241
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423512
Składniki
Przygotowanie nadzienia: Fasolę namoczyć i ugotować z dodatkiem soli po czym odcedzić. Następnie wymieszać z żółtkami i smażyć na maśle kilka minut, stale mieszając. Pieczarki oczyścić, opłukać, cienko pokroić i przysmażyć na maśle. Wymieszać z fasolą i dobrze przyprawić do smaku. Przygotowanie: Mleko zagotować z masłem z dodatkiem soli, wsypać mąkę, odstawić z ognia i szybko mieszać do rozbicia grudek. Następnie ponownie garnek wstawić na ogień, lekko podgrzewać, stale mieszając aż ciasto stanie się lśniące. Przestudzić i miksować dodając stopniowo po jednym jajku. Formę posmarować tłuszczem, posypać mąką i wyciskać masę szprycą lub kłaść łyżką odpowiednie kształty. Piec w temperaturze 180 stopni około 25 minut, nie otwierając piekarnika. Po upieczeniu i przestudzeniu, przeciąć nożem na połówki, przygotowaną masą napełnić ptysie i gotowe podgrzać przed podaniem.