Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na niecodzienne ptysie.
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 17
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 33
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 1025
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 253
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 14347
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 17
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 33
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 1025
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 253
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 14347
Składniki
Przygotowanie nadzienia: Fasolę namoczyć i ugotować z dodatkiem soli po czym odcedzić. Następnie wymieszać z żółtkami i smażyć na maśle kilka minut, stale mieszając. Pieczarki oczyścić, opłukać, cienko pokroić i przysmażyć na maśle. Wymieszać z fasolą i dobrze przyprawić do smaku. Przygotowanie: Mleko zagotować z masłem z dodatkiem soli, wsypać mąkę, odstawić z ognia i szybko mieszać do rozbicia grudek. Następnie ponownie garnek wstawić na ogień, lekko podgrzewać, stale mieszając aż ciasto stanie się lśniące. Przestudzić i miksować dodając stopniowo po jednym jajku. Formę posmarować tłuszczem, posypać mąką i wyciskać masę szprycą lub kłaść łyżką odpowiednie kształty. Piec w temperaturze 180 stopni około 25 minut, nie otwierając piekarnika. Po upieczeniu i przestudzeniu, przeciąć nożem na połówki, przygotowaną masą napełnić ptysie i gotowe podgrzać przed podaniem.