Kalafior gotowany podany z zasmażką z masła i bułki tartej z dodatkiem cebulki, doprawiony na lekko pikantnie i posypany szczypiorkiem
Wiosenny kalafior
Składniki
- kalafior 1 szt
- dymka ze szczypiorkiem 1 szt
- masło 2 łyżki
- bułka tarta 2 łyżki
- papryka ostra duża szczypta
- sól do smaku
- pieprz do smaku
Składniki
- kalafior 1 szt
- dymka ze szczypiorkiem 1 szt
- masło 2 łyżki
- bułka tarta 2 łyżki
- papryka ostra duża szczypta
- sól do smaku
- pieprz do smaku

Etapy przygotowania
Kalafiora oczyszczamy i gotujemy w całości w osolonej wodzie. gdy kalafior się gotuje przygotowujemy zasmażkę:masło roztapiamy w rondelku, dodajemy bułkę tartą, paprykę, sól i pieprz. Podsmażamy do czasu aż bułka tarta lekko się zrumieni. Dymkę oczyszczamy, drobno kroimy, dodajemy do zasmażki i razem chwilkę podsmażamy. Szczypiorek drobno siekamy. Kalafiora odsączamy, układamy na talerzu, polewamy zasmażką i posypujemy szczypiorkiem.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pożywna, smaczna.
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Wegetariańskie
- Makaron
- Warzywa
- Kapusta
- Fasolka
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Płatki
- Makarony
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 1510

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 13856
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
- Do pracy
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Jogurt
- Mleko
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Bazylia
- Tymianek
- Zapiekanki
- Szynki
Odsłon: 167
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pożywna, smaczna.
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Wegetariańskie
- Makaron
- Warzywa
- Kapusta
- Fasolka
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Płatki
- Makarony
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 1510

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 13856
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
- Do pracy
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Jogurt
- Mleko
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Bazylia
- Tymianek
- Zapiekanki
- Szynki
Odsłon: 167



Składniki
- kalafior 1 szt
- dymka ze szczypiorkiem 1 szt
- masło 2 łyżki
- bułka tarta 2 łyżki
- papryka ostra duża szczypta
- sól do smaku
- pieprz do smaku
Kalafiora oczyszczamy i gotujemy w całości w osolonej wodzie. gdy kalafior się gotuje przygotowujemy zasmażkę:masło roztapiamy w rondelku, dodajemy bułkę tartą, paprykę, sól i pieprz. Podsmażamy do czasu aż bułka tarta lekko się zrumieni. Dymkę oczyszczamy, drobno kroimy, dodajemy do zasmażki i razem chwilkę podsmażamy. Szczypiorek drobno siekamy. Kalafiora odsączamy, układamy na talerzu, polewamy zasmażką i posypujemy szczypiorkiem.