Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior gotowany podany z zasmażką z masła i bułki tartej z dodatkiem cebulki, doprawiony na lekko pikantnie i posypany szczypiorkiem
Kalafiora oczyszczamy i gotujemy w całości w osolonej wodzie. gdy kalafior się gotuje przygotowujemy zasmażkę:masło roztapiamy w rondelku, dodajemy bułkę tartą, paprykę, sól i pieprz. Podsmażamy do czasu aż bułka tarta lekko się zrumieni. Dymkę oczyszczamy, drobno kroimy, dodajemy do zasmażki i razem chwilkę podsmażamy. Szczypiorek drobno siekamy. Kalafiora odsączamy, układamy na talerzu, polewamy zasmażką i posypujemy szczypiorkiem.
Witam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszną pizzę, na spodzie...
Odsłon: 6513
Kalafior to wyborna kapusta, która jest podstawowym składnikiem nie tylko sur...
Odsłon: 1168
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 9
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 26
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 96
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 904
Jeśli tradycyjne placki ziemniaczane już Ci się znudziły, mamy ciekawą altern...
Odsłon: 211
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 9
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 26
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 96
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 904
Jeśli tradycyjne placki ziemniaczane już Ci się znudziły, mamy ciekawą altern...
Odsłon: 211
Składniki
Kalafiora oczyszczamy i gotujemy w całości w osolonej wodzie. gdy kalafior się gotuje przygotowujemy zasmażkę:masło roztapiamy w rondelku, dodajemy bułkę tartą, paprykę, sól i pieprz. Podsmażamy do czasu aż bułka tarta lekko się zrumieni. Dymkę oczyszczamy, drobno kroimy, dodajemy do zasmażki i razem chwilkę podsmażamy. Szczypiorek drobno siekamy. Kalafiora odsączamy, układamy na talerzu, polewamy zasmażką i posypujemy szczypiorkiem.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Salceson z golonki.
Dodatki
Pieczone nadzionko
Dodatki
Ciasto na pierogi bez jajka
Dodatki
Fasolka szparagowa z piekarnika
Salceson z golonki.
Salceson zrobiony jest z tylnej golonki i przednich goleni wieprzowych, salce...
Odsłon: 370
Pieczone nadzionko
Przy okazji faszerowania kurczaka przygotowałam też pieczone nadzienie. W sam...
Odsłon: 456