Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior gotowany podany z zasmażką z masła i bułki tartej z dodatkiem cebulki, doprawiony na lekko pikantnie i posypany szczypiorkiem
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 68
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1996
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 404
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 457
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 785
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 68
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1996
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 404
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 457
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 785
Składniki
Kalafiora oczyszczamy i gotujemy w całości w osolonej wodzie. gdy kalafior się gotuje przygotowujemy zasmażkę:masło roztapiamy w rondelku, dodajemy bułkę tartą, paprykę, sól i pieprz. Podsmażamy do czasu aż bułka tarta lekko się zrumieni. Dymkę oczyszczamy, drobno kroimy, dodajemy do zasmażki i razem chwilkę podsmażamy. Szczypiorek drobno siekamy. Kalafiora odsączamy, układamy na talerzu, polewamy zasmażką i posypujemy szczypiorkiem.