Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 14-04-2018
Wykwintny, a jednocześnie bardzo prosty w wykonaniu tort naleśnikowy.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
ciasto naleśnikowe: Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy, aż uzyskamy gładką konsystencję. Odstawiamy na 30 minut. Następnie smażymy naleśniki na patelni z nieprzywierającą powłoką. przełożenie: Łososia skrapiamy sokiem z cytryny, kroimy go na kawałki. Naleśniki smarujemy serkiem. Następnie kładziemy po łyżeczce czerwonego i czarnego kawioru, rozsmarowujemy po powierzchni serka, posypujemy kawałkami łososia i tak postępujemy do wykończenia składników. Pierwszą warstwą powinien być naleśnik posmarowany serkiem i przybrany posiekanym czosnkiem niedźwiedzim kawałkami łososia, kawiorem oraz peklowanym żółtkiem. Torcik odstawiamy na 3-4 godziny do lodówki, by zastygł i dobrze się kroił.