Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 14-04-2018
Wykwintny, a jednocześnie bardzo prosty w wykonaniu tort naleśnikowy.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 175
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 45
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 125
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne wrapy z ciast filo, farsz z mięsem m...
Odsłon: 5929
Szybkie do przygotowania (choć nieco trzeba odczekać), puszyste i kremowe, a...
Odsłon: 1640
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 175
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 45
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 125
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne wrapy z ciast filo, farsz z mięsem m...
Odsłon: 5929
Szybkie do przygotowania (choć nieco trzeba odczekać), puszyste i kremowe, a...
Odsłon: 1640
Składniki
ciasto naleśnikowe: Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy, aż uzyskamy gładką konsystencję. Odstawiamy na 30 minut. Następnie smażymy naleśniki na patelni z nieprzywierającą powłoką. przełożenie: Łososia skrapiamy sokiem z cytryny, kroimy go na kawałki. Naleśniki smarujemy serkiem. Następnie kładziemy po łyżeczce czerwonego i czarnego kawioru, rozsmarowujemy po powierzchni serka, posypujemy kawałkami łososia i tak postępujemy do wykończenia składników. Pierwszą warstwą powinien być naleśnik posmarowany serkiem i przybrany posiekanym czosnkiem niedźwiedzim kawałkami łososia, kawiorem oraz peklowanym żółtkiem. Torcik odstawiamy na 3-4 godziny do lodówki, by zastygł i dobrze się kroił.