Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mieszanka przypraw dodawana do wielu potraw krajach arabskich. Świetna jako marynata do mięs czy też ryb, można nią także posypać gotowane/ pieczone warzywa itd można ją dodawać dosłownie do wszystkiego ;)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9552
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4431
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20820
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9552
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4431
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20820
Składniki
Ziarna sezamu należy uprażyć na patelni, cały czas mieszając aby się nie przypaliły. Ostudzić i dodać pozostałe składniki. Przesypać do słoiczka. Za`atar w zamkniętym pojemniku można przechowywać ok roku