Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mieszanka przypraw dodawana do wielu potraw krajach arabskich. Świetna jako marynata do mięs czy też ryb, można nią także posypać gotowane/ pieczone warzywa itd można ją dodawać dosłownie do wszystkiego ;)
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 382
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 382
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Ziarna sezamu należy uprażyć na patelni, cały czas mieszając aby się nie przypaliły. Ostudzić i dodać pozostałe składniki. Przesypać do słoiczka. Za`atar w zamkniętym pojemniku można przechowywać ok roku