Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane ziemniaki z warzywami jako dodatek do mięsa lub danie obiadowe na piątkowy obiad.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 122
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3727
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 162
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 877
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 122
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3727
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 162
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 877
Składniki
1. Warzywa, brokuł oraz kalafior gotujemy w osolonej wodzie. 2. Ziemniaki obieramy, kroimy w plasterki i również gotujemy w osolonej wodzie. 3. Cztery jajka gotujemy na twardo a cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 4. Układamy warstwy w naczyniu żaroodpornym, pierwszą warstwą jest 1/3 ziemniaków.
5. Następnie brokuł i ponownie 1/3 ziemniaków.
6. Czwartą warstwą jest kalafior, cebulka oraz obrane i drobno posiekane jajka.
7. Przykrywamy ostatnią warstwą ziemniaków.
8. Pozostałe 2 jajka wbijamy do naczynia, roztrzepujemy widelce razem ze śmietaną, doprawiamy pieprzem oraz solą i polewamy zapiekankę.
9. Posypujemy startym na tarce o dużych oczach żółtym serem i zapiekamy 15 minut w 180°C.
10. Zapiekanka gotowa. 11. Smacznego.