Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna młoda kapusta z boczkiem i koperkiem. Kapusta jest bardzo smaczna, może być jedzona solo lub być dodatkiem do dań mięsnych. Ja uwielbiam ją z żeberkami i młodymi ziemniakami. Ważne żeby kapusty nie rozgotować, ma być chrupka.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12377
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4092
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42945
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 493
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 366
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 436
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12377
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4092
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42945
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 493
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 366
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 436
Składniki
Kapustę przekrawamy na pół, wycinamy głąb, a połówki drobno szatkujemy. Poszatkowaną kapustę umieszczamy w garnku. Zalewamy wodą. Dodajemy sól, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe i garnek przykrywamy przykrywką. Kapustę gotujemy na małej mocy palnika przez około 15 minut. Na oleju podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz boczek. Do boczku i cebuli dodajemy mąkę i smażymy przez około minutę. Zasmażkę przelewamy do garnka z kapustą, mieszamy i całość zagotowujemy. Do kapusty dodajemy też posiekany koperek, mieszamy, w razie potrzeby doprawiamy.