Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam propozycję przystawki obiadowej. Jest to zasmażana młoda kapusta bez śmietany. To propozycja dla każdego kto lubi młodą kapustę, ale także dla osób uczulonych na krowie mleko. Zdrowo, szybko i smacznie!
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 46
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1792
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 308
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 409
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 554
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 46
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1792
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 308
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 409
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 554
Składniki
Kapustę umyć, przekroić na mniejsze kawałki, wyciąć twarde części i pokroić na cienkie paski. Poszatkowaną kapustę włożyć do większego garnka, wlać wodę, wsypać przyprawy i wszystko wymieszać. Kapustę gotować pod przykryciem na małym ogniu przez około 15 minut lub do momentu, aż będzie prawie miękka. Koperek umyć i drobno posiekać. Do kapusty wcisnąć sok z cytryny, dodać koperek i wymieszać. Gotować bez przykrywki jeszcze chwilę na małej mocy palnika. W międzyczasie na patelni rozpuścić masło, wsypać mąkę i dobrze wymieszać z masłem, aby nie było grudek. Mieszać tak długo, aż zasmażka się spieni. Zasmażkę dodać do kapusty, wszystko dobrze wymieszać, gotować jeszcze około 2 minut i gotowe! Smacznego!