Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam propozycję przystawki obiadowej. Jest to zasmażana młoda kapusta bez śmietany. To propozycja dla każdego kto lubi młodą kapustę, ale także dla osób uczulonych na krowie mleko. Zdrowo, szybko i smacznie!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3853
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3839
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 410
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 772
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3853
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3839
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 410
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 772
Składniki
Kapustę umyć, przekroić na mniejsze kawałki, wyciąć twarde części i pokroić na cienkie paski. Poszatkowaną kapustę włożyć do większego garnka, wlać wodę, wsypać przyprawy i wszystko wymieszać. Kapustę gotować pod przykryciem na małym ogniu przez około 15 minut lub do momentu, aż będzie prawie miękka. Koperek umyć i drobno posiekać. Do kapusty wcisnąć sok z cytryny, dodać koperek i wymieszać. Gotować bez przykrywki jeszcze chwilę na małej mocy palnika. W międzyczasie na patelni rozpuścić masło, wsypać mąkę i dobrze wymieszać z masłem, aby nie było grudek. Mieszać tak długo, aż zasmażka się spieni. Zasmażkę dodać do kapusty, wszystko dobrze wymieszać, gotować jeszcze około 2 minut i gotowe! Smacznego!