Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam propozycję przystawki obiadowej. Jest to zasmażana młoda kapusta bez śmietany. To propozycja dla każdego kto lubi młodą kapustę, ale także dla osób uczulonych na krowie mleko. Zdrowo, szybko i smacznie!
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2516
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 116
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4336
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2516
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 116
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4336
Składniki
Kapustę umyć, przekroić na mniejsze kawałki, wyciąć twarde części i pokroić na cienkie paski. Poszatkowaną kapustę włożyć do większego garnka, wlać wodę, wsypać przyprawy i wszystko wymieszać. Kapustę gotować pod przykryciem na małym ogniu przez około 15 minut lub do momentu, aż będzie prawie miękka. Koperek umyć i drobno posiekać. Do kapusty wcisnąć sok z cytryny, dodać koperek i wymieszać. Gotować bez przykrywki jeszcze chwilę na małej mocy palnika. W międzyczasie na patelni rozpuścić masło, wsypać mąkę i dobrze wymieszać z masłem, aby nie było grudek. Mieszać tak długo, aż zasmażka się spieni. Zasmażkę dodać do kapusty, wszystko dobrze wymieszać, gotować jeszcze około 2 minut i gotowe! Smacznego!