Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Bułeczki z nadzieniem z czosnku niedźwiedziego i białego sera idealnie komponują się z daniami przyrządzonymi na grillu. Bułeczki świetnie smakują na zimno jak i po podgrzaniu na grillu.
blacha piekarnikowa wyłożona papierem do pieczenia, mikser planetarny, pędzelek cukierniczy
Do dzieży robota wsypujemy sól, mąkę, dodajemy pokruszone drożdże, miód, masło w temperaturze pokojowej i mleko. Końcówką hak wyrabiamy elastyczne ciasto.
Wyrobione ciasto przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia.
Ciasto wyrabiamy jeszcze dwukrotnie w odstępach 30 minutowych.
W tym czasie, gdy wyrasta ciasto kroimy czosnek niedźwiedzi. Czosnek krótko przesmażamy na maśle i doprawiamy do smaku.
Z wyrośniętego ciasta formujemy bułeczki po 100 g i przesypujemy skrobią kukurydzianą. Dzięki skrobi bułeczki łatwo dają się wałkować na cienkie płaty.
Każdą bułeczkę jak najcieniej rozwałkowujemy na prostokątny płat, smarujemy olejem, składamy do środka. Na brzegu układamy czosnek niedźwiedzi i ser. Zawijamy formując roladkę. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Tak przygotowane bułeczki przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia.
Wyrośnięte smarujemy żółtkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy w 180°C przez 25-30 minut - do lekkiego zrumienienia.
Upieczone bułeczki studzimy na kratce.
Bułeczki same świetnie smakują jak również mogą być idealnym dodatkiem do dań z grilla.
Smacznego
marca 27, 2017 Wiosenna pizza z czosnkiem niedźwiedzim Pizza na puszystym chr...
Odsłon: 874
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 66
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 64
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 60
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 66
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 64
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 60
Składniki
Do dzieży robota wsypujemy sól, mąkę, dodajemy pokruszone drożdże, miód, masło w temperaturze pokojowej i mleko. Końcówką hak wyrabiamy elastyczne ciasto.
Wyrobione ciasto przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Ciasto wyrabiamy jeszcze dwukrotnie w odstępach 30 minutowych.
W tym czasie, gdy wyrasta ciasto kroimy czosnek niedźwiedzi. Czosnek krótko przesmażamy na maśle i doprawiamy do smaku.
Z wyrośniętego ciasta formujemy bułeczki po 100 g i przesypujemy skrobią kukurydzianą. Dzięki skrobi bułeczki łatwo dają się wałkować na cienkie płaty.
Każdą bułeczkę jak najcieniej rozwałkowujemy na prostokątny płat, smarujemy olejem, składamy do środka. Na brzegu układamy czosnek niedźwiedzi i ser. Zawijamy formując roladkę. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Tak przygotowane bułeczki przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Wyrośnięte smarujemy żółtkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy w 180°C przez 25-30 minut - do lekkiego zrumienienia. Upieczone bułeczki studzimy na kratce.
Bułeczki same świetnie smakują jak również mogą być idealnym dodatkiem do dań z grilla.
Smacznego
Przepisy Dodatki
Dodatki
Mielonka turystyczna.
Dodatki
Salceson z golonki.
Dodatki
Pieczone nadzionko
Dodatki
Ciasto na pierogi bez jajka
Mielonka turystyczna.
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka turystyczna, prosta w zrobieniu, idealna do...
Odsłon: 1600
Salceson z golonki.
Salceson zrobiony jest z tylnej golonki i przednich goleni wieprzowych, salce...
Odsłon: 493