Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Bułeczki z nadzieniem z czosnku niedźwiedziego i białego sera idealnie komponują się z daniami przyrządzonymi na grillu. Bułeczki świetnie smakują na zimno jak i po podgrzaniu na grillu.
blacha piekarnikowa wyłożona papierem do pieczenia, mikser planetarny, pędzelek cukierniczy
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1774
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2273
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 66
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 145
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1399
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1774
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2273
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 66
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 145
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1399
Składniki
Do dzieży robota wsypujemy sól, mąkę, dodajemy pokruszone drożdże, miód, masło w temperaturze pokojowej i mleko. Końcówką hak wyrabiamy elastyczne ciasto.
Wyrobione ciasto przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Ciasto wyrabiamy jeszcze dwukrotnie w odstępach 30 minutowych.
W tym czasie, gdy wyrasta ciasto kroimy czosnek niedźwiedzi. Czosnek krótko przesmażamy na maśle i doprawiamy do smaku.
Z wyrośniętego ciasta formujemy bułeczki po 100 g i przesypujemy skrobią kukurydzianą. Dzięki skrobi bułeczki łatwo dają się wałkować na cienkie płaty.
Każdą bułeczkę jak najcieniej rozwałkowujemy na prostokątny płat, smarujemy olejem, składamy do środka. Na brzegu układamy czosnek niedźwiedzi i ser. Zawijamy formując roladkę. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Tak przygotowane bułeczki przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Wyrośnięte smarujemy żółtkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy w 180°C przez 25-30 minut - do lekkiego zrumienienia. Upieczone bułeczki studzimy na kratce.
Bułeczki same świetnie smakują jak również mogą być idealnym dodatkiem do dań z grilla.
Smacznego