Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe jako dodatek, ale i danie główne.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 453
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1133
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5839
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1144
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1215
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 453
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1133
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5839
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1144
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1215
Składniki
Ziemniaki gotuję i przeciskam przez praskę , lub dokładnie trampię.Studzę. Można użyć ziemniaków z poprzedniego dnia. Dodaję jajko, przyprawę do smaku, obie mąki i dokładnie mieszam.
W garku wstawiam osoloną wodę. Z masy ziemniaczanej robię kulki wielkości orzecha włoskiego i kiedy woda zacznie się gotować wrzucam je.Kiedy wypłyną wyjmuję je i hartuję zimną wodą.Naczynie do pieczenia smaruję masłem , wsypuję kulki i reszte masła kładę na górę .Piekę na złoty kolor ok.30 min.w tem. 160 stopni.