Do góry

Dodatki Przepis na:

Ziemniaczane różyczki

Ziemniaczane różyczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 500 Ocena: 6237

Dodano:

Odsłon: 5172

Doskonałe jako przekąska z sosem czosnkowym, smakują wybornie.

Składniki

  • 500 g. ziemniaków
  • 2 łyżki masła
  • 1/3 szklanki mleka
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie


  1. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, wymieszać z masłem, mlekiem, wbić jajko.
    Dosolić i dopieprzyć do smaku.

    Porcje wyciskać na papier do pieczenia. Piec w 160* ok 20 minut.

    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 07 lutego Piekne i pyszne ziemniaki! tak podane to chyba znikaja podwojnie!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 07 lutego Super propozycja, a z sosem czosnkowym Niebo :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 07 lutego Uwielbiam ziemniaczki w każdej postaci ale Twoje wyglądają i brzmią zachwycająco:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń