Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto i smacznie. Ziemniaczki przygotowane do pieczenia w piekarniku. Takie ziemniaczki po upieczeniu mogą być bazą do obiadu, do potraw z grilla itp. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, miska, nóż, ręcznik papierowy,
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 372
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 475
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 372
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 475
Składniki
Ziemniaki po obraniu umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym , nastepnie pokroić w ćwiartki czy na ósemki, włożyć do miski , polać olejem i posypać przyprawami i dobrze wymieszać. Opcjonalnie oprószyć tymiankiem i majerankiem. Tak przygotowane ziemniaki wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku do miękkości. Smacznego
Ziemniaki gotowe do podania.