Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapewniam Was, że ziemniaków w takim wydaniu jeszcze nie próbowaliście. :) Połączenie przeróżnych przypraw sprawia, że sos ma niezapomniany smak. Zapraszam do spróbowania.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44643
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182078
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 237
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44643
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182078
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 237
Składniki
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie do miękkości.
Na suchej patelni uprażyć kolendrę, pieprz, imbir oraz kurkumę. Wymieszać, dodać jogurt oraz śmietanę. Wymieszać i zdjąć z ognia.
Na drugiej patelni rozpuścić masło i usmażyć na nim kminek przez ok 2 minut. Dodać do sosu, wymieszać.
Po ugotowaniu ziemniaków odcedzić je. Następnie pokroić w plastry i dodać do sosu. Dusić przez kilka minut, mieszając. Jeżeli sos za bardzo zgęstnieje, można podlać go wodą. Smacznego! :)