Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapewniam Was, że ziemniaków w takim wydaniu jeszcze nie próbowaliście. :) Połączenie przeróżnych przypraw sprawia, że sos ma niezapomniany smak. Zapraszam do spróbowania.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1316
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2932
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1025
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1791
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1316
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2932
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1025
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1791
Składniki
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie do miękkości.
Na suchej patelni uprażyć kolendrę, pieprz, imbir oraz kurkumę. Wymieszać, dodać jogurt oraz śmietanę. Wymieszać i zdjąć z ognia.
Na drugiej patelni rozpuścić masło i usmażyć na nim kminek przez ok 2 minut. Dodać do sosu, wymieszać.
Po ugotowaniu ziemniaków odcedzić je. Następnie pokroić w plastry i dodać do sosu. Dusić przez kilka minut, mieszając. Jeżeli sos za bardzo zgęstnieje, można podlać go wodą. Smacznego! :)