Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki duszone ze szpinakiem wraz z dodatkiem imbiru i aromatycznych przypraw jest oryginalnym dodatkiem do drugiego dania. Danie wspaniale komponuje się z pieczonym drobiem lub orzechami.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13236
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2579
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3728
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4736
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13236
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2579
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3728
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4736
Składniki
Zacznijmy od rozmrożenia szpinaku. Następnie ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Ziemniaki przerzucić na blache do pieczenia wywołożoną papierem. Obficie posolić i polać olejem. Wymieszać. Piec w rozgrzanym do 200°C piekarniku na góra-dół przez 30 minut.
Cebulę, czosnek oraz imbir pokroić w drobną kostkę. Usmażyć na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju ok 2 minut.
Wymieszać ze sobą przyprawy (gorczyca, kminek, kurkuma, pieprz cayenne). Dodać na patelnię. Podsmażyć przez chwilę.
Na patelnię dodać szpinak. Wymieszać.
Gdy szpinak będzie gotowy, dodać ziemniaki. Wymieszać i dusić ok 15 minut.
Smacznego! :)