Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki duszone ze szpinakiem wraz z dodatkiem imbiru i aromatycznych przypraw jest oryginalnym dodatkiem do drugiego dania. Danie wspaniale komponuje się z pieczonym drobiem lub orzechami.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1843
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1599
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1554
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2104
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1843
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1599
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1554
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2104
Składniki
Zacznijmy od rozmrożenia szpinaku. Następnie ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Ziemniaki przerzucić na blache do pieczenia wywołożoną papierem. Obficie posolić i polać olejem. Wymieszać. Piec w rozgrzanym do 200°C piekarniku na góra-dół przez 30 minut.
Cebulę, czosnek oraz imbir pokroić w drobną kostkę. Usmażyć na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju ok 2 minut.
Wymieszać ze sobą przyprawy (gorczyca, kminek, kurkuma, pieprz cayenne). Dodać na patelnię. Podsmażyć przez chwilę.
Na patelnię dodać szpinak. Wymieszać.
Gdy szpinak będzie gotowy, dodać ziemniaki. Wymieszać i dusić ok 15 minut.
Smacznego! :)