Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki duszone ze szpinakiem wraz z dodatkiem imbiru i aromatycznych przypraw jest oryginalnym dodatkiem do drugiego dania. Danie wspaniale komponuje się z pieczonym drobiem lub orzechami.
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 84
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 131
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 286
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1084
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 709
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 84
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 131
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 286
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1084
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 709
Składniki
Zacznijmy od rozmrożenia szpinaku. Następnie ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Ziemniaki przerzucić na blache do pieczenia wywołożoną papierem. Obficie posolić i polać olejem. Wymieszać. Piec w rozgrzanym do 200°C piekarniku na góra-dół przez 30 minut.
Cebulę, czosnek oraz imbir pokroić w drobną kostkę. Usmażyć na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju ok 2 minut.
Wymieszać ze sobą przyprawy (gorczyca, kminek, kurkuma, pieprz cayenne). Dodać na patelnię. Podsmażyć przez chwilę.
Na patelnię dodać szpinak. Wymieszać.
Gdy szpinak będzie gotowy, dodać ziemniaki. Wymieszać i dusić ok 15 minut.
Smacznego! :)