Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gotowanie ziemniaków to jedna z najprostszych czynności w kuchni. Zastanawialiście się kiedyś, co zrobić, żeby wyszły jeszcze smaczniejsze? Podstawą jest wybór odpowiedniego gatunku oraz zwrócenie uwagi na ich twardość i jędrność. Ważnym aspektem jest również dopilnowanie, aby wszystkie gotowały się równomiernie. Jeśli chcecie uniknąć grudek i niedogotowanych fragmentów warzyw, skorzystajcie z naszego przepisu!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 989
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 844
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12618
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 989
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 844
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12618
Składniki
Zaczynamy od obrania ziemniaków za pomocą obieraczki. Następnie płuczemy je w zimnej wodzie i kroimy na równe kawałki.
Do garna wlewamy dzbanek zimnej wody, dodajemy sól i przekładamy opłukane ziemniaki w taki sposób, aby wszystkie były zanurzone w wodzie.
Garnek ustawiany na kuchence i gotujemy pod przykryciem aż zmiękną. Następnie odcedzamy ziemniaki i przesypujemy do miski. Ugotowane możemy polać masłem i posypać koperkiem.