Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gotowanie ziemniaków to jedna z najprostszych czynności w kuchni. Zastanawialiście się kiedyś, co zrobić, żeby wyszły jeszcze smaczniejsze? Podstawą jest wybór odpowiedniego gatunku oraz zwrócenie uwagi na ich twardość i jędrność. Ważnym aspektem jest również dopilnowanie, aby wszystkie gotowały się równomiernie. Jeśli chcecie uniknąć grudek i niedogotowanych fragmentów warzyw, skorzystajcie z naszego przepisu!
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 394
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2597
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1829
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 6298
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 394
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2597
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1829
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 6298
Składniki
Zaczynamy od obrania ziemniaków za pomocą obieraczki. Następnie płuczemy je w zimnej wodzie i kroimy na równe kawałki.
Do garna wlewamy dzbanek zimnej wody, dodajemy sól i przekładamy opłukane ziemniaki w taki sposób, aby wszystkie były zanurzone w wodzie.
Garnek ustawiany na kuchence i gotujemy pod przykryciem aż zmiękną. Następnie odcedzamy ziemniaki i przesypujemy do miski. Ugotowane możemy polać masłem i posypać koperkiem.