Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po ugotowaniu formowane są w urokliwe rozetki, a następnie zapieczone. Dzięki temu są chrupiące z wierzchu i niesamowicie aksamitne w środku. Sprawdzą się idealnie na odświętny obiad. :)
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3516
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 360
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1736
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3516
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 360
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1736
Składniki
Ziemniaki, obrać, umyć, ugotować w osolonej wodzie. Odparować, a następnie przecisnąć przez praskę. Dodać masło, jajko, 2 żółtka oraz przyprawy. Całość utłuc.
Ziemniaki przełożyć do szprycy. Na blachę wyłożoną papierem wyciskać rozetki. Trzecie żółtko rozmącić widelcem. Posmarować nim rozetki. Ziemniaki piec w nagrzanym piekarniku do 220 stopni C przez 15 minut na góra-dół do zarumienienia.
Smacznego! :)