Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po ugotowaniu formowane są w urokliwe rozetki, a następnie zapieczone. Dzięki temu są chrupiące z wierzchu i niesamowicie aksamitne w środku. Sprawdzą się idealnie na odświętny obiad. :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4285
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 19421
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 566
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4285
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 19421
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 566
Składniki
Ziemniaki, obrać, umyć, ugotować w osolonej wodzie. Odparować, a następnie przecisnąć przez praskę. Dodać masło, jajko, 2 żółtka oraz przyprawy. Całość utłuc.
Ziemniaki przełożyć do szprycy. Na blachę wyłożoną papierem wyciskać rozetki. Trzecie żółtko rozmącić widelcem. Posmarować nim rozetki. Ziemniaki piec w nagrzanym piekarniku do 220 stopni C przez 15 minut na góra-dół do zarumienienia.
Smacznego! :)