Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po ugotowaniu formowane są w urokliwe rozetki, a następnie zapieczone. Dzięki temu są chrupiące z wierzchu i niesamowicie aksamitne w środku. Sprawdzą się idealnie na odświętny obiad. :)
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 208
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 118
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 208
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 118
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Składniki
Ziemniaki, obrać, umyć, ugotować w osolonej wodzie. Odparować, a następnie przecisnąć przez praskę. Dodać masło, jajko, 2 żółtka oraz przyprawy. Całość utłuc.
Ziemniaki przełożyć do szprycy. Na blachę wyłożoną papierem wyciskać rozetki. Trzecie żółtko rozmącić widelcem. Posmarować nim rozetki. Ziemniaki piec w nagrzanym piekarniku do 220 stopni C przez 15 minut na góra-dół do zarumienienia.
Smacznego! :)