Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po ugotowaniu formowane są w urokliwe rozetki, a następnie zapieczone. Dzięki temu są chrupiące z wierzchu i niesamowicie aksamitne w środku. Sprawdzą się idealnie na odświętny obiad. :)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7273
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2730
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20257
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7273
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2730
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20257
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Składniki
Ziemniaki, obrać, umyć, ugotować w osolonej wodzie. Odparować, a następnie przecisnąć przez praskę. Dodać masło, jajko, 2 żółtka oraz przyprawy. Całość utłuc.
Ziemniaki przełożyć do szprycy. Na blachę wyłożoną papierem wyciskać rozetki. Trzecie żółtko rozmącić widelcem. Posmarować nim rozetki. Ziemniaki piec w nagrzanym piekarniku do 220 stopni C przez 15 minut na góra-dół do zarumienienia.
Smacznego! :)