Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po ugotowaniu formowane są w urokliwe rozetki, a następnie zapieczone. Dzięki temu są chrupiące z wierzchu i niesamowicie aksamitne w środku. Sprawdzą się idealnie na odświętny obiad. :)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4089
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416041
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2758
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4089
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416041
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2758
Składniki
Ziemniaki, obrać, umyć, ugotować w osolonej wodzie. Odparować, a następnie przecisnąć przez praskę. Dodać masło, jajko, 2 żółtka oraz przyprawy. Całość utłuc.
Ziemniaki przełożyć do szprycy. Na blachę wyłożoną papierem wyciskać rozetki. Trzecie żółtko rozmącić widelcem. Posmarować nim rozetki. Ziemniaki piec w nagrzanym piekarniku do 220 stopni C przez 15 minut na góra-dół do zarumienienia.
Smacznego! :)