Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszna i ciekawa alternatywa dla tradycyjnych ziemniaków. Tak przygotowane ziemniaki można podać do drugiego dania. Są świetne w połączeniu z surówkami i pieczonym mięsem lub rybą.
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 227
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 715
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1428
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 227
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 715
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1428
Składniki
Cebule pokroić na plasterki, zeszklić na oleju. Pokrojone w plasterki ziemniaki ułożyć na sicie i przelać wrzątkiem, osączyć. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, ułożyć na przemian warstwami ziemniaki i cebulę, posypać solą, pieprzem, tymiankiem, pokruszonym liściem laurowym i natką. Ostatnią warstwę powinny tworzyć ziemniaki. Całość zalać bulionem obłożyć plastrami masła, wstawić do gorącego piekarnika i piec do zrumienienia – około 50 minut.