Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszna i ciekawa alternatywa dla tradycyjnych ziemniaków. Tak przygotowane ziemniaki można podać do drugiego dania. Są świetne w połączeniu z surówkami i pieczonym mięsem lub rybą.
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10464
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 4685
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1014
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7935
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 249
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10464
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 4685
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1014
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7935
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 249
Składniki
Cebule pokroić na plasterki, zeszklić na oleju. Pokrojone w plasterki ziemniaki ułożyć na sicie i przelać wrzątkiem, osączyć. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, ułożyć na przemian warstwami ziemniaki i cebulę, posypać solą, pieprzem, tymiankiem, pokruszonym liściem laurowym i natką. Ostatnią warstwę powinny tworzyć ziemniaki. Całość zalać bulionem obłożyć plastrami masła, wstawić do gorącego piekarnika i piec do zrumienienia – około 50 minut.