Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane ziemniaki pasują do każdych dodatków mięsnych i jarskich. Uwielbiam ze świeżą maślanką lub kefirem.
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 13
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 373
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 13
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 373
Składniki
Ugotować obrane ziemniaki, odcedzić, przecisnąć przez praskę lub pognieść dokładnie pałką. Do pogniecionych ziemniaków dodać masło i mleko, wymieszać i wyrobić je na jednolitą masę. Polać tłuszczem z wytopionym boczkiem i cebulką. W/g uznania posypać zieloną pietruszką i koperkiem. Gorące podawać z ulubionymi dodatkami.