Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane ziemniaki pasują do każdych dodatków mięsnych i jarskich. Uwielbiam ze świeżą maślanką lub kefirem.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15721
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4746
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15721
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4746
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Składniki
Ugotować obrane ziemniaki, odcedzić, przecisnąć przez praskę lub pognieść dokładnie pałką. Do pogniecionych ziemniaków dodać masło i mleko, wymieszać i wyrobić je na jednolitą masę. Polać tłuszczem z wytopionym boczkiem i cebulką. W/g uznania posypać zieloną pietruszką i koperkiem. Gorące podawać z ulubionymi dodatkami.