Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane ziemniaki pasują do każdych dodatków mięsnych i jarskich. Uwielbiam ze świeżą maślanką lub kefirem.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 6439
Bogata kompozycja mieszanki przypraw zapewni wspaniały smak grillowanych mies...
Odsłon: 52
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 6439
Bogata kompozycja mieszanki przypraw zapewni wspaniały smak grillowanych mies...
Odsłon: 52
Składniki
Ugotować obrane ziemniaki, odcedzić, przecisnąć przez praskę lub pognieść dokładnie pałką. Do pogniecionych ziemniaków dodać masło i mleko, wymieszać i wyrobić je na jednolitą masę. Polać tłuszczem z wytopionym boczkiem i cebulką. W/g uznania posypać zieloną pietruszką i koperkiem. Gorące podawać z ulubionymi dodatkami.