Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane ziemniaki pasują do każdych dodatków mięsnych i jarskich. Uwielbiam ze świeżą maślanką lub kefirem.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 595
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11930
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 595
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11930
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Ugotować obrane ziemniaki, odcedzić, przecisnąć przez praskę lub pognieść dokładnie pałką. Do pogniecionych ziemniaków dodać masło i mleko, wymieszać i wyrobić je na jednolitą masę. Polać tłuszczem z wytopionym boczkiem i cebulką. W/g uznania posypać zieloną pietruszką i koperkiem. Gorące podawać z ulubionymi dodatkami.